Italialainen broileri-pastasalaatti

Tällä viikolla olen nähnyt paljon ystäviä, mikä on ihanaa. Vaikka rakastan paljon yksineloa ja touhuan mielelläni paljon yksin, on ystävät se juttu, jota monesti kaipaan. Tällä viikolla olen saanut nauttia ennätys määrän normaaliin nähden ystävien seurasta ja siinä sivussa on nautittu hyvää ruokaa. 

Jonkin aikaa olin muhitellut päässäni ajatusta tästä pastasalaatista ja tällä viikolla oli sitten sopiva tilaisuus sitä tehdä. Hieman vain oli paineita, kun kylään saapui tiistaina ihana ystäväni ja kollegani Marika Ranteita myöjen taikinasa- blogin takaa. Mitä nyt suositulle ruokabloggaajalle kehtaa tarjota, ettei ihan nolaa itseään? No mutta paineet kaikkosivat sen jälkeen, kun kehuja sateli ja ruokaa santsattiin useampaan kertaan. Jes, tämän ohjeen kehtaa laittaa blogiin :)

Samaista salaattia syötiin sitten eilen piknikillä makeiden ystävieni Kanelitytön kakkuparatiisin ja Baking of- blogien takaa. Hatanpään Arboretum on muuten erinomainen paikka järjestää piknik ja tähän aikaan vuodesta ehtii vielä käydä kurkkaamassa ruusutarhan, jossa kukkivat toinen toistaan kauniimmat ruusut. 











Mutta sitten itse salaattiin, että te muutkin pääsette herkuttelemaan. Kaveriksi sopii muuten valkoviineistä italialainen, hedelmäinen ja puolikuiva Crudo Catarratto Zibibbo. 

Italialainen broileri-pastasalaatti

250 g pastaa (esim. Barillo mini penne rigate)
400 g broileria (itse käytin kahdesta valmiiksi grillatusta broilerista rintapalat)
n. 250 g kesäkurpitsaa
10 aurinkokuivattua tomaattia
1-2 mozzarella-palloa
1 prk (190 g) punaista pestoa
50 g rucolaa
kourallinen basilikaa
suolaa ja mustapippuria

Keitä pasta ohjeen mukaan suolatussa vedessä ja valuta siivilässä. Huuhtele kylmällä vedelle, jotta pasta jäähtyy nopeasti. Kaada pasta salaattikulhoon. Riivi broilerin rintapalat grillatuista broilereista ja pilko pienemmiksi paloiksi. Lisää broileri pastan joukkoon. (Voit myös paistaa rintafileet pannulla kypsiksi ja leikata joukkoon.) Pilko kesäkurpitsa kuutioiksi ja lisää joukkoon. Revi mozzarella ja pilko aurinkokuivatut tomaatit hieman pienemmiksi ja lisää salaattiin. Lisää joukkoon pesto ja maun mukaan suolaa ja pippuria. Sekoita, jotta pesto levittyy tasaisesti kaikkialle. Lisää lopuksi rucola ja basilika ja kääntele varovasti sekaan. 

Nauti viinin ja ystävien seurassa. 

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: