Paistettu lohijuustokakku

* kaupallinen yhteistyö Maku Kitchen Life

Kesää on jo vietetty useampi viikko, kun lämpöiset päivät alkoivat helliä meitä jo toukokuussa. Kesä on tunnetusti juhlien aikaa ja erityisesti rippijuhlat ja häät painottuvat pitkälti kesälle. Pienempiin juhliin tarjottavat tehdään monesti itse, kun taas isommissa juhlissa tukeudutaan pitopalveluihin ja heidän tarjontaansa. Mikäli tänä kesänä on edessä vielä juhlia ja aikomus olisi tehdä tarjottavat itse niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä paistettua lohijuustokakkua. Mukavaa vaihtelua perinteisille suolaisille piirakoilla ja voileipäkakuille. Hapankorpun ja lohen yhdistelmä on tässä vaan niin pop! Kakku on erinomainen valinta myös juhannukseksi ja ehdit hyvin tekemään sen aatoksi valmiiksi.

Tässäkin tapauksessa Maku Kitchen Lifen irtopohjavuoka oli suureksi avuksi. Korkeat reunat takaavat sen, että täytettä mahtuu kakkuun reilusti. Rakastan myös sitä, kuinka kakut irtoavat valmiina vuoasta. Tarjolle kakku pääsi leikkuulaudalle, jossa yhdistyy kauniisti marmori ja puu. Näitä ei ihan perus leikkuulautana edes raaski käyttää, vaan toimivat juuri tarjoilussa erinomaisesti. Samaan kattaukseen sopivat myös keraamiset valkoiset säilytyspurkit, joissa puukansi. Purkkeihin saa tarjolle niin keksit, pähkinät ja karkit yhtälailla kuin pienet lusikat ja haarukat. Kakun kaverina ja kesän juhlissa muutenkin kuohuviini on ainoa oikea valinta ja siihen Maku Kitchen Lifelta löytyy kauniit yksinkertaiset ja perinteiset kuohuviinilasit. Näillä tuotteilla saa jo aikaan näyttävän kattauksen ihan vaikka kutsuttaessa naapureita kylään.

Nappaa resepti talteen tästä tai poikkea Maku Kitchen Lifen sivuille, josta löydät sen myös.












Paistettu lohijuustokakku
Pohja

125 g hapankorppuja
50 g voita

Täyte

400 g maustamatonta tuorejuustoa
75 g ranskankermaa
2 kananmunaa
2 rkl vehnäjauhoja
200 g lämminsavulohta
1 sitruunan kuori
1 rkl sitruunanmehua
nippu tilliä
suolaa ja sitruunapippuria


Päälle
Salaatti erilaisista  versoista

Lämmitä uuni 150 asteeseen. 
Hienonna hapankorput hienoksi muruksi yleiskoneessa tai raastimella. Sulata voi mikrossa ja lisää hapankorppuihin. Sekoita tasaiseksi ja painele vuoan (18 cm) pohjalle. 

Laita kulhoon tuorejuusto, ranskankerma, kananmunat ja vehnäjauho. Sekoita sähkövatkaimella tai vispilällä tasaiseksi ja lisää joukkoon muut ainekset. Lisää täyte pohjan päälle.

Paista kakkua uunissa 50 minuuttia, jonka jälkeen avaa hetkeksi uunin luukku ja sammuta uuni. Laita luukku takaisin kiinni ja anna kakun olla jälkilämmössä vielä yksi tunti. Anna kakun jäähtyä kokonaan ja voit huoletta antaa kakun olla yön yli jääkaapissa.

Kokoa kakun päälle näyttävä salaatti erilaisista versoista ja iduista ja koristele syötävillä kukilla. 




Kommentit

  1. Aivan ihastuttavan näköinen �� Voisikohan tätä pakastaa? ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en ole pakastanut, on aina syöty samantien. Mutta uskoisin kyllä, että voi tehdä hyvissä ajoin ja pakastaa. Ottaa sulamaan sitten ajoissa ennen tarjoilua.

      Poista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: