Cafekierros: Tallipihan kahvila ja Suklaapuoti

Jatkoimme Kanelitytön kanssa viime viikolla kahvilakierrostamme ja tällä kertaa päädyimme kahvittelemaan Tallipihan kahvilaan, jonka joku saattaa muistaa muutama vuosi sitten tulleesta Suomen paras leipomo-ohjelmasta. Kahvila on ihanan pieni ja suloinen sekä sisustukseltaan juuri passeli. Kahvilaan haluaa tulla ja jäädä istuskelemaan rauhakseen pidemmäksikin aikaa. Tallipiha on muutenkin yksi lempipaikoistani Tampereella. Pihapiiri henkii ihanaa vanhaa tunnelmaa ja voisin vain istuskella paikallani pihapiiriä ihaillen monta tuntia. 











Kahvilasta otimme tällä kertaa maisteluun passionjuustokakkua ja pullavanukasta, jossa maistui puolukka ja kinuski. Pullavanukas oli oikein maukas, tosin kaipasin ehkä hieman lisää kinuskin makua, mutta passionjuustokakun maku jäi hyvin vaisuksi. Kahvittelustakaan tuskin voi meidän kohdalla puhua, kun toinen joi tällä kertaa teetä ja toinen mehua. Viime kesänä maistoin paikan yhtä suosikkituotetta ja erikoisuutta, joka on valkosuklaamutakakku. Tämä on varma valinta heille, joilla on hirmuinen makeanhimo. Pienikin pala tätä kyseistä kakkua riittää meinaan minullekin, vaikka siedän hyvin makeitakin herkkuja. Kahvila on auki joka päivä ja ihana paikka etenkin näin kesällä, kun ulkonakin voi nauttia kahvilan antimista isolla terassilla.





Parasta on aina myös poiketa pihapiirin puoteihin. Hurmaavia pieniä puoteja täynnä ihania käsityöläisten tuotteita. Pakollinen vierailukohde on ainakin Tallipihan suklaapuoti, jossa on myynnissä ihastuttavia suklaakonvehteja ja karamelleja. Tälläkin kertaa mukaan tarttui rasiallinen konvehteja, jotka ostin koristeeksi kakkuihin. Ovat sentään pysyneet rasiassa, enkä ole ahminut kaikkia omiin suihini.. sekään ei olisi ollut mikään yllätys. Suklaapuodista kannatta napata mukaansa ainakin La Pralinen tryffeleitä, jotka voittivat myös parhaan suklaan tittelin itselleen Jäätelö& suklaakarnevaaleilla tänä vuonna. 












 

Kommentit

  1. Tallipihan kahvilassa tuli minullakin piipahdettua viime kesänä, kun olin Tampereella käymässä. Kiva paikka tällainen vanhan ajan miljöö ja siinä ympärillä on kaikkea kivaa nähtävää ja kivoja pikku putiikkeja. Kirpputori- ja kahvilavisiitit ovat nykyään ihan parasta ajan viihdettä mihin tahansa menenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallipiha on kyllä ihana miljöö ja ainakin joulun alla on piipahdettava käymään ja fiilistelemään tunnelmaa. Mukava, että viihdyit myös.

      Poista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: