Pääsiäisen raikas pashakakku

*Kaupallinen yhteistyö Maku Kitchen Life

Pasha ja pääsiäinen. Pääsiäinen ja pasha. Vankka parivaljakko näin keväällä. Itse en ole varmaan koskaan syönyt aitoa pashaa (ei ainakaan muista), mutta luulen, etten edes pitäisi siitä. Halusin kuitenkin hyödyntää pashasta löytyvää makumaailmaa tehdessäni yhteistyön merkeissä ohjeen Maku Kitchen Lifelle

Tuotemerkki on yksi monista Tammer Tukun omista merkeistä ja kattaa laajan valikoiman skandinaaviseen sisustustyyliin sopivia tuotteita niin ruuan valmistukseen, tarjoiluun  kuin säilytykseenkin. 

Itse ihastuin tänä keväänä erityisesti uusiin korkeisiin irtopohjavuokiin ja kauniisiin  lasisiin sekä keraamisiin säilytysastioihin. Tampereella ja lähikunnissa asuvat ovat siinä onnellisessa asemassa, että Tampereelta Nekalasta löytyy Tammer Outlet, josta löytyy kattava valikoima Maku Kitchen Lifen- tuotteita, jotka ovat  muuten sunnuntaihin 18.3 asti -30% tarjouksessa. 

Mutta kuten sanoin, ihastuin uusiin korkeisiin irtopohjavuokiin, joita löytyy kahdessa koossa. Korkeutta vuuilla on noin 10 cm ja halkaisijaltaan löytyy sekä 13 cm että 18 cm vuuat. Ihanteelliset vuuat, kun haluaa tehdä kakkuja, mutta syöjiä on vain muutama. Kannattaa seurata minua Instagramissa (@pilvilinnan_anna), sillä siellä jonkun on mahdollista voittaa itselleen Maku Kitchen Lifen leivontasetti, jossa mm. nuo kaksi irtopohjavuokaa. Kannattaa laittaa seurantaan myös @makukitchenlife saadaksesi inspiraatiota ja vinkkejä ruuanlaittoon ja tarjoiluun. 

Mutta mennään sitten itse asiaan. Pashakakusta löytyy lähes kaikki samat raaka-aineet kuin oikeasta pashastakin, mutta lopputulos on todellakin paljon kevyempi. Ihanan lempeä sitruunan maku kakkuun tulee paahdetusta sitruunasta, joten kannattaa todella nähdä se vaiva, että paahtaa sitruunan ensin uunissa. Tarjolle kakku mahtuu mm. valkoiselle Maku Kitchen Lifen lautaselle (20cm).












Pashakakku 
6 hengelle

Pohja

75 g kaurakeksejä ( tai gluteenittomia keksejä)
35 g voita

Täyte

1 sitruuna
2 liivatetta
1 dl vispikermaa
100 g maitorahkaa
½ dl tomusokeria
½ dl sukaattia
½ dl mantelirouhetta
½ dl rusinoita

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise sitruuna pituussuunnassa puoliksi ja aseta puolikkaat pieneen uunivuokaan. Paahda puolikkaita uunissa 25 minuuttia.

Valmista tämän jälkeen pohja. Hienonna keksit yleiskoneessa tai käsin ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele keksimuru irtopohjavuoan (13cm) pohjalle, jossa leivinpaperi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka ja tomusokeri. Purista sitruunan puolikkaista mehu ja hedelmäliha pieneen kulhoon ja liuota liivatteet sitruunan mehuun. Lisää mehu täytteeseen ja vatkaa vispilällä nopeasti sekaisin, jottei täytteeseen jää paakkuja. 

Lisää lopuksi sukaatti, mantelirouhe ja rusinat ja kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Laita kakku hyytymään jääkaappiin mielellään yön ylitse.

Koristele valmis kakku sitruunalla, mantelirouheella ja rusinoilla.

Kommentit

  1. Upeita kuvia! Hieno idea tuo sitruunan paahtaminen. Aion kokeilla tänä pääsiäisenä. Kiva, kun löysin blogisi instan kautta! Hyvää pääsiäisen odotusta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä sitä pikku hiljaa alkaa kuvaajana kehittyä. Mukava, että löysit tiesi tänne, ja toivottavasti löydät myös muita mukavia ja kokeilemisen arvoisia reseptejä :)

      Poista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: