Key lime pie eli limettipiirakka

Olen 2012 julkaissut yhden limettipiiraan ohjeen blogissa, mutta sen jälkeen olen löytänyt vieläkin paremman ohjeen ja tajusin, etten ole tätä kyseistä reseptiä julkaissut blogissa. Viime vuonna pääsiäisen aikaan julkaisin kyllä Instagramissa kuvan, mutta ohje on jäänyt julkaisematta.

Joten päätin korjata asian heti ja antaa teillekin mahdollisuuden tehdä tätä ehkäpä jopa maailman parasta limettipiirasta. Ihanan makeaa ja silti raikasta. Parasta näin sitrusten sesonkiaikaan. 





Pohja

150 g digestive-keksejä
75 g voita

Täyte

6 kananmunan keltuaista
2 prk kondensoitua maitoa
3 limetin mehu ja kuori

Päälle

2 dl vispikermaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. 

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai käsin hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää keksimurun joukkoon. Laita keksimuru piirakkavuokaan tai irtopohjavuokaan (24cm). Levitä murua myös hiukan vuoan reunoille. 

Valmista täyte. Erottele kananmunista keltuaiset kulhoon ja lisää joukkoon kondensoitu maito, limettien mehu ja kuori. Osan kuoresta voit jättää koristeeksi kakun päälle. Sekoita täyte käsin vispilällä tasaiseksi. Täyte hieman paksuuntuu sekoittaessa, jolloin tiedät sen olevan valmista. Kaada täyte keksipohjan päälle ja paista piirakkaan uunin keskitasolla n. 15-20 minuuttia. Täyte saa olla juuri ja juuri hyytynyt, jolloin piiras on valmis.

Anna jäähtyä kokonaan ja anna olla muutaman tunti jääkaapissa.

Vatkaa päälle vispikermaa ja koristele. 

Kommentit

  1. Moi, mistä olet löytänyt Suomesta Key limejä?

    Ostaisin niitä myös mielelläni.

    Yt. Meppu

    VastaaPoista
  2. Hei! Tässä on käytetty ihan tavallisia limettejä, eikä key limeja. Piirakasta vain käytän yleisesti tunnettua nimeä.

    VastaaPoista
  3. Voiko tämän pakastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Itse olen syönyt aina heti seuraavan päivän aikana, mutta uskoisin, että ilman kermakoristelua kestää myös pakastuksen.

      Poista
  4. Pitääkö olla tavallista kondensoitua maitoa vai karamellisoitua?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: