Gluteeniton brownie

Brownie on yksi lempiherkuistani (koska suklaa) ja helppo valmistaa. Paras ohjeeni on peräisin Leivonnaisia herkkusuille- kirjasta, mutta olen viime aikoina yrittänyt vähentää sekä sokerin että vehnäjauhojen käyttöä, joten halusin muokata tuota ohjetta hieman parempaan suuntaan. Alkuperäisessä ohjeessa kun on lähes 4 dl sokeria varsin pienessä määrässä taikinaa. 

Inspiraation sain tähän herkkuun näin pääsiäisenä suklaamunista ja erityisesti Cadburyn creme egg- suklaamunista, joita olen tähän mennessä nähnyt vilahtelevan pääsiäisen aikaan aina instagramissa vain ulkomaisilla leipureilla, mutta joita bongasin Verkkokaupasta muutama viikko sitten. Itse nuo suklaamunat eivät niin erikoisia olleet maultaan, joten sopivat hyvin koristamaan brownieta. Toki kaikki muutkin suklaamunat sopivat tähän... ainakin meillä on jo ihan hirveä kasa niin suklaamunan puolikkaita kun kaikenmaailman pieniä leluja. Muulloin voi jättää suklaamunat kokonaan pois tai lisätä päälle vaikkapa suolapähkinöitä taikka suklaarouhetta. 






Brownie

150 g tummaa suklaata
150 g voita
1 dl sokeria
1 dl mantelijauhoja
1 dl gluteenittomia kaurajauhoja
3 kananmunaa

Päälle

suklaamunia

Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Laita suklaa ja voi mikron kestävään astiaan ja sulata mikrossa n. 600 watin teholla n. 1,5 minuuttia. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita käsin vispilällä. Lisää jauhot ja sekoita joukkoon. Lisää lopuksi kananmunat ja sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan (20x25cm) ja lisää halutessasi päälle suklaamunia. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. 

Anna jäähtyä ja leikkaa sopiviksi paloiksi. 

Kommentit

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: