Siirry pääsisältöön

Mochamarengit

Kotivinkissä oli alkukesän aikana ohje kulhokakkuun ja kakkuun tarvittiin pikaespressojauhetta. En ollut aiemmin kyseistä tuotetta missään käyttänyt, joten jauhe oli uusi tuttavuus. Koska purkista vain murto-osaa tarvittiin kakkuun, niin on jauheelle tarvinnut keksiä myös muita käyttökohteita. Siitä tuli nopeasti yksi mieluisimmista raaka-aineista, koska sillä saa äkkiä kahvin maun esim. kermavaahtoon, erilaisiin mousseihin ja kreemeihin... ja marenkeihin. En ollut itse tajunnut, että jauhetta voisi totta tosiaan käyttää myös marenkien maustamiseen, kunnes ystäväni alkoi tätä pohtimaan, kun hänelle viime viikolla jauheesta puhuin. Siispä marenkeja oli heti testattava ja aikas herkkuja niistä tuli. Ja näin minä ne tein...

3 valkuaista 

2 x valkuaisten paino erikoishienoa sokeria
4 tl espressojauhetta
2 tl kaakaojauhetta

Erottele kolmesta kananmunasta valkuaiset ja mittaa niiden paino. Kerro paino kahdella ja saat tarvittavan sokerin määrän. 

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita sokeri matalahkona kekona uunivuokaan tai pellille, jossa leivinpaperi. Kun uuni on kuuma, laita sokeri sinne n. 5 minuutiksi, kunnes se juuri ja juuri alkaa sulaa reunoilta. Vatkaa samaan aikaan valkuaisia kovaksi vaahdoksi. Lisää lämmitettyä sokeria lusikka kerrallaan marenkivaahtoon koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista sokerin lisäyksen jälkeen n. 5 minuuttia.

Sekoita joukkoon kaapimella espresso- ja kaakaojauhe. Laita mieleisesi tylla pursotinpussiin ja kaavi sinne myös marenki. Pursota marenkeja pellille. Halutessasi voit vain lusikoida nokareita pellille.

Paista/kuivata marenkeja 100 asteisessa uunissa (kiertoilma 90 astetta) n. 75-90 min. Ota marengit pois uunista n. 70 minuutin jälkeen, jos haluat sisuksen jäävän hieman tahmeaksi. 

Kommentit