Määpähkinävoikuorrute

Olen tänä vuonna käyttänyt paljon kakkujen ja kuppikakkujen kuorruttamiseen marenkivoikreemiä ja maustanut sitä milloin milläkin, mutta luulen, että tämä maapähkinävoilla maustettu kreemi on yksi suosituimmista versioista. Ystäväni on muutaman kerran pyytänyt minulta vain pelkkää kuorrutetta koristellakseen muffinit, koska luulee ettei itse osaa, vaikka tarpeellisten välineiden (yleiskone ja mittari) kanssa kuorrutteen tekeminen on varsin helppoa. Ja samainen ystävä on myös paljastanut, että on illalla hipsinyt jääkaapille ja lusikoinut suuhunsa tätä kuorrutetta astiasta... koska se vain on niin hyvää. Joten suosittelen kokeilemaan. Kuorrute sopii siis erityisen hyvin kakkujen ja kuppikakkujen kaveriksi, mutta esim. laskiaisen aikaan täytin tällä myös laskiaispullia.


Tällä ohjeella kuorrutat n. 12 isoa kuppikakkua

4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
200 g huoneenlämpöistä pehmeää voita
n. 1 dl määpähkinävoita (makeuttamaton)

Mittaa metalliseen yleiskoneen kulhoon valkuaiset ja sokeri. Aseta kulho vesihauteen päälle ja lämmitä seosta koko ajan sekoitellen, kunnes se on 65 asteista. Siirrä kulho yleiskoneeseen ja vatkaa marenkia, kunnes marenki on jäähtynyt ja alkaa muodostaa marenkihuippuja. Ala lisätä seokseen voita pieninä nokareina koneen edelleen vatkatessa seosta. Voin lisäämisen jälkeen vatkaa vielä ainakin 5 minuuttia, jotta seos on pehmeää, mutta että pursotettu kuvio pysyy kasassa.

Sekoita joukkoon kaapimella maapähkinävoi. 

Huom! Seos saattaa voin lisäämisen jälkeen muuttua aika juoksevaksi, jos marenki on liian kuumaa, mutta jatka vain sinnikkäästi vatkaamista niin se jämäköityy kyllä. Seos saattaa käydä välissä myös hyvinkin rakeisen näköisenä, mutta vatkaaminen auttaa tässäkin asiassa. 

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: