Kaurainen mustikkapiirakka

Lähdettiin lasten kanssa lähimetsään katsomaan, että josko siellä olisi jo mustikkaa kypsynyt poimittavaksi asti. Otettiin mukaan pieni kippo ja sen saimme täyteen, juuri sopivasti yhtä mustikkapiirakkaa varten. Mustikkaa toki oli jo enemmänkin, mutta on hauska käydä poimimassa kipollinen silloin tällöin. Kotiin oli siis päästävä nopeasti, että päästiin leipomaan. Pikku neidin kanssa on paljon leivottukin ja nyt pojukin pääsi ensimmäsitä kertaa niihin puuhiin. Muokkasin hieman viime kesänä testattua reseptiä ja yhtä hyvää.. ellei jopa parempaa oli tällä kertaa. Ja kuten viime kesänä niin tälläkin kertaa koko piirakka tuhottiin kerta heitolla. Vieraita varten olisi joutunut tekemään oman piiraan. 




Pohja

1 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 dl tattarijauhoja
1 dl kaurahiutaleita
½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
60 g voita
1 kananmuna

Täyte

3 dl mustikoita
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
½ sokeria
1 tl vaniljasokeria

Kauramuru

50 g voita
1 ½ dl kaurahiutaleita
½ dl sokeria
1 tl kanelia

Pohjaa varten sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sulatettu voi ja kananmuna. Sekoita sekaisin ja levitä voideltuun piirakkavuokaan. 

Lisää pohjan päälle mustikat. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja lisää mustikoiden päälle. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa 10 minuuttia.

Tee tällä välin kauramuru. Sulata voi ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli. Lisää muru piirakan päälle, kun piirakka on ollut sen 10 minuuttia uunissa. Murun lisäyksen jälkeen paista vielä 20 minuuttia.

Hyvää sellaisenaan tai vaniljajäätelön- tai kastikkeen kanssa. 

Kommentit

  1. Jei nyt mäkin löysin sun blogin <3 - mari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kun löysit :) Vähän huonosti tätä tulee näkyään päivitettyä, mutta inspiraatio iskee silloin tällöin ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: