Ruis-puolukkakääretorttu

Kun eteesi tulee sana kansallisherkku, mitä mieleesi tulee? Itselleni tulee heti mieleen ihanat suomalaiset marjat.. etenkin metsistä löytyvät marjat kuten mustikka ja puolukka. Ja suomalaisuudesta nousee esiin vahvasti myös ruis. Kun nämä kaksi yhdistyvät, saadaan aikaan todellinen herkku eli ruis-puolukkakääretorttu. Idean käyttää ruista kääretorttupohjassa sain eräältä kaveriltani noin vuosi sitten ja se on mitä mainioin yhdessä juuri tuon puolukan kanssa. Tämä sai kovasti kehuja työkavereilta, kun heille tätä viikko sitten tarjosin. 




Pohja

4 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte

2 dl vispikermaa
1 prk (200 g) vaniljarahkaa
2 rkl tomusokeria
150 g puolukoita

Valmista ensin pohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunissa 225 asteessa n. 8 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään.

Täytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. Levitä täyte tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele lopuksi päälle puolukat. Kääri tiukalle rullalle ja anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoamista.

Voit koristella kääretortun halutetessasi kauttaaltaan kermavaahdolla ja lisätä vielä päälle puolukoita. 

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: