Raparperi-valkosuklaa kuppikakut
Vieraita tulossa kylään... ah, mikä ihana syy leipoa! Mielessä oli jo jonkin aikaa kummitellut raparperi-valkosuklaa kuppikakut ja keskiviikkona sitten pääsin niitä tekemään, kun meille tuli vieraita. Kuppikakut ovat kyllä niin ihanan helppoja ja nopeita, että niillä pystyy nopeasti tyydyttämään sekä leivonta- että herkkuhimot.
12 kpl
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
1 dl täysmaitoa
250 g raparperia
Kuorrute
3 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
Kuori ja paloittele raparperi. Sulata voi mikrossa. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet. Lisää joukkoon maito, voi ja kananmuna. Sekoita taikina sekaisin. Lisää lopuksi raparperin palat. Jaa taikinan muffinivuokiin ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla n. 25 minuuttia. Jäähdytä kuppikakut ennen kuorrutteen laittoa.
Kuorrutetta varten sulata valkosuklaa mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon valkosuklaa. Siirrä kuorrute pursotinpussiin ja pursota kuppikakkujen päälle. Koristele haluamallasi tavalla.
12 kpl
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
1 dl täysmaitoa
250 g raparperia
Kuorrute
3 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
Kuori ja paloittele raparperi. Sulata voi mikrossa. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet. Lisää joukkoon maito, voi ja kananmuna. Sekoita taikina sekaisin. Lisää lopuksi raparperin palat. Jaa taikinan muffinivuokiin ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla n. 25 minuuttia. Jäähdytä kuppikakut ennen kuorrutteen laittoa.
Kuorrutetta varten sulata valkosuklaa mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon valkosuklaa. Siirrä kuorrute pursotinpussiin ja pursota kuppikakkujen päälle. Koristele haluamallasi tavalla.
Kommentit
Lähetä kommentti