Retkellä

Itse olen kaupunkilaistyttö lähes henkeen ja vereen. Nautin huomattavasti enemmän, että saan kierrellä kaupoissa ja istahtaa teekupposen ääreen johonkin ihanaan kahvilaan kuin että rämpisin metsissä ötököiden armoilla. Tänä kesänä kuitenkin hieman innostui metsäänkin menemään, kun tajusin kuinka valtavasti läheisessä metsässämme on mustikoita. Kesän aikana kävin sieltä ihan vain muutamia leipomuksia varten poimimassa mustikoita ja tänään sitten pikku neidin toiveesta lähdettiin metsään ihan retkelle. 

Retkihän ei ole kunnollinen retki ilman eväitä, joten sellaiset toki pakattiin myös mukaan. Metsä on tosiaan ihan parin sadan metrin päässä kotoamme, joten pojunkin kanssa voi sinne lähteä ja matka ei tunnu mitenkään ylivoimaiselta. Polkuja pitkin kierreltiin tunnin verran ennen kuin sitten istahdimme eväitä syömään. Ja miten valtavasti niitä mustikoita siellä oli edelleen. Kyllä tuli aika monta kourallista syötyä ihan vain suoraan puskista. Elinvoimaa luonnosta parhaimmillaan. Puolukoitakin oli jo muutamia siellä täällä, mutta taisivat olla aika raakoja vielä. 


Lapsillehan metsä on jännittävä paikka ja kaikenlaisia ihmetyksen aiheita täynnä. Etanakin tavattiin polulla sarvet pystyssä..liekö huomenna pouta?
Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: