Kakkua isille

Isänpäivää vietettiin jo aikaa sitten, mutta vasta nyt saan aikaiseksi esitellä teille meidän isänpäiväkakun, jonka tekoon osallistui myös pikku neiti. Äiti teki kakun ja pikku neiti sai koristella sen. Millään en olisi saanut neitiä lopettamaan kakun maalaamista, niin kivaa se oli. Taitaa olla muutaman vuoden päästä jo aikamoinen kakkujen koristelija tuo neiti. Kakussa oli jo hieman joulun makuja, kun käytin pohjaan piparkakkumaustetta. Täytteistä löytyi nougat- ja valkosuklaatäytteet. 



Pohja

4 kananmunaa
jauhoja ja sokeria ( mittaa munien paino ja kerro se 0,7, jolloin saat määrät sokerille ja jauhoille)
½ tl leivinjauhetta
1 tl piparkakkumaustetta

Täyte

4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
130g valkosuklaata
2 kpl Marabou Dubbel Nougat- patukkaa
puolukoita

Kostutus

maidolla, johon lisätty vaniljasokeria

Kuorrute

Sokerimassaa

Vatkaa pohjan munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kuivat aineet siivilän läpi. Kaada vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin puoli tuntia.

Vatkaa täytettä varten kerma ja lisää siihen tuorejuusto. Jaa täyte kahteen osaan ja sekoita toiseen sulatettu valkosuklaa ja toiseen sulatettu nougat. 

Jaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja levitä toiseen väliin valkosuklaatäyte ja toiseen nougattäyte. Levitä puolukoita valkosuklaatäytteen päälle. Levitä hieman jompaakumpaa täytettä kakun päälle ja kuorruta sitten sokerimassalla.

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: