Tuulihatut

En ole aikaisemmin tehnyt tuulihattuja. Olen jostain saanut sellaisen mielikuvan, että niiden tekeminen olisi kovin vaikeaa ja lopputuloksesta ei aina saa kauniin kuohkeita. No synttäreitä edeltävänä päivänä päätin testata tuulihattujen tekoa ja mitä vielä... Helppoa kuin heinänteko.. Tai sitten matkassa oli tuuria, koska tuulihatut onnistuivat täydellisesti. Ohjeen olen joskus napannut Yhteishyvän ruoka-lehdestä talteen ja ainakin sillä näyttää onnistuvan. Täytteenä oli tällä kertaa poroa, mutta mielessä muhii jo makeiden tuulihattujen teko. Makeisiin menisi esim. Valion uusi mansikkarahka yhdessä mansikkasiivujen kera. Näitä kenties sitten kesällä mansikka-aikaan. 



Tuulihatut

2½ dl vettä
125g voita
ripaus suolaa
2 tl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa

Täyte
250 g poron kylmäsavuruohetta
200 g Metsäsieni tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
nippu ruohosipulia

Kiuhauta vesi ja rasva kattilassa. Nosta kattila syrjään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaan. Sekoita kunnes rasva on imeytynyt jauhoihin. Kuumenne seosta uudelleen ja sekoita samalla, kunnes taikina irtoaa pohjasta ja reunoilta. Nosta jäähtymään hetkeksi. Lisää munat yksitellen samalla hyvin vatkaten. Nosta tai pursota taikinasta teelusikallisen kokoisia nokereita pellille ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua välillä.

Täytettä varten hienonna poro ja ruohosipuli tehosekoittimessa. Lisää joukkoon kuohukerma ja vatkaa kunnes muodostuu kreemi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita. Nostele jäähtyneiden ja halkaistujen tuulihattujen väliin.

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: