Appelsiininen tiikerikakku
Sitä ollaan ihan leipomistrendien äärellä.. ja ihan tietämättä. Harvoin olen nykyään perillä mistään trendeistä, oli sitten kyseessä vaatteet tai leipominen. Viime aikoina on ollut kuppikakkuja, cakepopseja, macaronsseja, whoopiesseja... Mutta perinteiset kuivakakut tekevät tuloaan. Ja etenkin tiikerikakku. Leivoin tyttäreni synttäreille tiikerikakun ja silloin kuulin vasta äidiltäni, että tiikerikakku on trendikäs. Uusimmassa Olivia-lehdessä oli myös maininta, että tiikerikakku tulee.. Odottelen nyt siis seuraavan kuun numeroa, jotta voin lukea lisää tiikerikakusta.
Mutta tässäpä teillekin ohje erittäin trendikkääseen herkkuun.
Appelsiininen tiikerikakku
200 g juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
2 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl appelsiinin mehua
1 appelsiinin raastettu kuori
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet lukuunottamatta kaakaojauhetta. Lisää taikinaan kuivat aineet ja appelsiinimehu. Ota puolet taikinasta erilleen ja lisää tähän kaakaojauhe. Lisää toiseen puoleen appelsiinin kuoriraaste. Kokoa rengasvuokaan kerroksittain ja pistele vielä haarukalla, jotta raidat hieman sekoittuvat. Paista 175 asteessa n. 50 minuuttia.
Mutta tässäpä teillekin ohje erittäin trendikkääseen herkkuun.
Appelsiininen tiikerikakku
200 g juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
2 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl appelsiinin mehua
1 appelsiinin raastettu kuori
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet lukuunottamatta kaakaojauhetta. Lisää taikinaan kuivat aineet ja appelsiinimehu. Ota puolet taikinasta erilleen ja lisää tähän kaakaojauhe. Lisää toiseen puoleen appelsiinin kuoriraaste. Kokoa rengasvuokaan kerroksittain ja pistele vielä haarukalla, jotta raidat hieman sekoittuvat. Paista 175 asteessa n. 50 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti