Muumikakku
Synttäreillä tarjolla ollut muumikakku maistui vieraille ja ennen kaikkea synttärisankarille. Kakkua olisi mennyt ties kuinka monta palaa, jos vain äiti olisi antanut syödä. Halusin tehdä pikku neidille mieluisan kakun ja pidin lopputuloksesta, jossa oli muumilaakso hahmoineen. Kakun sisältä löytyi mansikkaa ja valkosuklaata, joka miedon makunsa vuoksi oli lasten mieleen.
Ohje
Pohja on 8 munan vaalea kakkupohja
Täyte
6 dl kuohukermaa
1 prk Valion maustettu rahka, mansikka
1 prk Valion maustettu rahka, vanilja
1 prk Valion maustettu rahka, valkosuklaa-lime
250 g mansikoita
2 tl limetahnaa
130g valkosuklaata
Kostutukseen 5dl Spriteä tms.
Voikreemi
200g voita
100g mansikkatomusokeria
Kuorrute marsipaania ja koristeet sokerimassasta
Vaahdota kuohukerma ja jaa kahteen astiaan. Lisää toiseen puoleen soseutetut mansikat, mansikkarahka ja puolet vaniljarahkasta. Toiseen puoleen voit lisätä sulatetun valkosuklaan ja limetahnan sekä puolet vaniljarahkasta ja purkin valkosuklaa-limerahkaa.
Jaa kakkupohja joka kolmeen tai neljään osaan. Kostuta osat Spritellä ja jaa täyteet kahteen väliin ja tai kolmee niin, että valkosuklaata on kahdessa välissä ja keskimmäisessä mansikkatäyte.
Voikreemi valmistetaan vaahdottamalla voi ja tomusokeri. Tämä levitetään kakun päälle tarttumapinnaksi marsipaanille. Marsipaania tämän kokoiseen kakkuun menee n. 3 kaupan valmista pötköä ( esim. Mauste Sallisen marsipaani).
Ohje
Pohja on 8 munan vaalea kakkupohja
Täyte
6 dl kuohukermaa
1 prk Valion maustettu rahka, mansikka
1 prk Valion maustettu rahka, vanilja
1 prk Valion maustettu rahka, valkosuklaa-lime
250 g mansikoita
2 tl limetahnaa
130g valkosuklaata
Kostutukseen 5dl Spriteä tms.
Voikreemi
200g voita
100g mansikkatomusokeria
Kuorrute marsipaania ja koristeet sokerimassasta
Vaahdota kuohukerma ja jaa kahteen astiaan. Lisää toiseen puoleen soseutetut mansikat, mansikkarahka ja puolet vaniljarahkasta. Toiseen puoleen voit lisätä sulatetun valkosuklaan ja limetahnan sekä puolet vaniljarahkasta ja purkin valkosuklaa-limerahkaa.
Jaa kakkupohja joka kolmeen tai neljään osaan. Kostuta osat Spritellä ja jaa täyteet kahteen väliin ja tai kolmee niin, että valkosuklaata on kahdessa välissä ja keskimmäisessä mansikkatäyte.
Voikreemi valmistetaan vaahdottamalla voi ja tomusokeri. Tämä levitetään kakun päälle tarttumapinnaksi marsipaanille. Marsipaania tämän kokoiseen kakkuun menee n. 3 kaupan valmista pötköä ( esim. Mauste Sallisen marsipaani).
Huippuhieno kakku! :)
VastaaPoistaKiitos, kyllä siihen aikaakin hieman käytettiin :) Ja ennen kaikkea maistui hyvältä :)
PoistaIhana <3
VastaaPoistaKiitos!
PoistaMitenkäs nuo värit on saatu aikaan taloon ja hahmoille?
VastaaPoistaOlen käyttänyt valmiiksi värjättyjä sokerimassoja. Ainakin prismasta löytyy setti, jossa on muutamaa väriä sokerimassaa paketissa ja niitä olen tähän kakkuun käyttänyt. Ruskean sokerimassan olen saanut värjäämällä valkoista kaakaojauheella.
Poista