Vanilja-omenapiirakka
Pitkästä aikaa herkullista reseptiä tarjolla. Nyt on omena-aika parhaimmillaan ja taloyhtiömme yhteisestä omenapuusta on tullut muutama omena napattua omaan käyttöön. Viikonloppuna tuli tehtyä pitkästä aikaa kaura-omenapaistosta ja tänään sitten makean nälkäisenä tein pikapikaa omenapiirakan.
Pohja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa margariinia
1 kananmuna
Täyte
1 prk vaniljarahkaa (Valio)
n. 6 pientä omenaa
fariinisokeria
kanelia
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon rasva sekä muna. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä piirakkavuokaan. Levitä päälle rahka ja rahkan päälle omenalohkot. Ripottele päälle fariinisokeria ja kanelia. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Parhaimmalta piirakka maistuu tietenkin vaniljakastikkeen- tai jäätelön kanssa.
Pohja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa margariinia
1 kananmuna
Täyte
1 prk vaniljarahkaa (Valio)
n. 6 pientä omenaa
fariinisokeria
kanelia
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon rasva sekä muna. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä piirakkavuokaan. Levitä päälle rahka ja rahkan päälle omenalohkot. Ripottele päälle fariinisokeria ja kanelia. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Parhaimmalta piirakka maistuu tietenkin vaniljakastikkeen- tai jäätelön kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti