Lempileivokseni
Lempileivokseni on ehdottomasti aleksanterinleivos. Olen pitänyt tuosta ihanaisesta leivoksesta jo pienestä saakka ja nyt on aivan ihanaa, että osaan tehdä näitä myös itse. Tässäpä teillekin ohje, jolla onnistuu (ohje on Ulla Svenskin Unelmakakut kirjassa).
Pohja
500g voita
2½ dl sokeria
2 kananmunaa
1rkl vaniljasokeria
10dl vehnäjauhoja
Täyte
300g omenamarmeladia
Kuorrute
300g mansikkatomusokeria
½dl sitruunamehua tai vain vettä
50g tummaa suklaata
Voi ja sokeri vaahdotetaan ja lisätään joukkoon kananmunat. Lopuksi lisätään vaniljasokeri ja jauhot. Taikina jaetaan kahteen osaan ja levitetään uunipelleille ohuiksi levyiksi. Pohjat pistellään haarukalla. Pohjia paistetaan 200 asteessa n. 15 minuuttia.
Itse puolitin ohjeen, jolloin pohjasta tuli yksi uunipellillinen, jonka halkaisin kahtia. Näin saa kuitenkin jo monta isoa ja todella monta pientä aleksanterinleivosta.
Kommentit
Lähetä kommentti