Lempileivokseni



Lempileivokseni on ehdottomasti aleksanterinleivos. Olen pitänyt tuosta ihanaisesta leivoksesta jo pienestä saakka ja nyt on aivan ihanaa, että osaan tehdä näitä myös itse. Tässäpä teillekin ohje, jolla onnistuu (ohje on Ulla Svenskin Unelmakakut kirjassa).

Pohja
500g voita
2½ dl sokeria
2 kananmunaa
1rkl vaniljasokeria
10dl vehnäjauhoja

Täyte
300g omenamarmeladia

Kuorrute
300g mansikkatomusokeria
½dl sitruunamehua tai vain vettä
50g tummaa suklaata

Voi ja sokeri vaahdotetaan ja lisätään joukkoon kananmunat. Lopuksi lisätään vaniljasokeri ja jauhot. Taikina jaetaan kahteen osaan ja levitetään uunipelleille ohuiksi levyiksi. Pohjat pistellään haarukalla. Pohjia paistetaan 200 asteessa n. 15 minuuttia. 

Anna pohjien jäähtyä ja levitä toisen päälle omenamarmeladi. Siirrä toinen pohja varovasti toisen päälle, sillä pohja on ohut. Tomusokeri ja vesi sekoitetaan keskenään ja levitetään pohjan päälle. Sulatetulla tummalla suklaalla tehdään kuorrutteeseen koristelut.

Itse puolitin ohjeen, jolloin pohjasta tuli yksi uunipellillinen, jonka halkaisin kahtia. Näin saa kuitenkin jo monta isoa ja todella monta pientä aleksanterinleivosta.

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: