Lauantai puuhastelua


Olen viikonlopun yksinäni Helsingissä mieheni tehdessä hullunlailla töitä Tampereella. Tänään ei kuitenkaan ole ollut tylsää vaan päivään on mahtunut kaikenlaista. Kahdeksaan mennessä aamulla olin jo käynyt kiertämässä Töölönlahden ympäri. Oli ihana lenkkeillä aamun raikkaudessa. Rauhallisen aamun jälkeen lähdin Kaapelitehtaalle, jossa tänä viikonloppuna järjestetään Kierrätystehdas. 


Näytteillä on siis suomalaisten kierrätysmateriaaleista valmistettuja vaatteita, koruja.. ja no oikeastaan mitä vain. Kierrätys on selkeästi nousut yhdeksi tämän hetken trendeistä. Sen kertoi useat paikalla olleet näytteilleasettajat ja paikalla ollut yleisö. Itselläni ei mukaan lähtenyt ostoksia. Kiertelin paikalla lähinnä katselemassa ja keräilemässä ideoita omiin askarteluihini. Tai no ostin Ruohonjuuren standilta goji-marjoja, koska olen jo pitkään halunnut maistaa noita superfoodiksi kehuttuja punaisia papanoita. Maistuivat hieman kitkeriltä rusinoilta. 

Monet näytteilleasettajat kyllä toistavat itseään tämän kierrätysteeman ympärillä. Monilla on leluista tehtyjä koruja ja nappikorvakoruja oli ainakin joka toisella standilla tarjolla. Olisin siis kaivannut jotain selkeästi hauskoja ja uusia juttuja, joita itse on vaikeampi toteuttaa. Tässä kuitenkin muutamia kuvia Kierrätystehtaan annista. 
 Forget-Me-Not rintakorut viehättivät kyllä silmää, samoin kuin saman putiikin ihastuttavat korvakorut.

MAKEEdesignin elintarvikkeiden pakkauksista tehdyt meikkipussit, kukkarot ja laukut ihastuttavat joka kerta yhtä paljon.

Kaapeloitehtaalta suuntasin keskustaan kauppoja kiertelemään. Väkeä riitti kaupungilla joka lähtöön. Taidan jatkossakin suosia viikolla keskustassa käyntiä, koska silloin kaupassa saa olla ihan rauhassa, eikä tarvitse kyynärpää- taktiikkaa päästäkseen tungoksessa eteenpäin. Kämpille päästyäni ilta onkin kulunut askartelun parissa. Ostin ensimmäistä kertaa kutistemuovia, enkä malta odottaa, että pääsen kokeilemaan sitä. Askarteluista tulee myöhemmin kuvia.

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: