Kutistemuovi ja muuta mukavaa

Askartelu on yksi lempiharrastuksistani ja viime aikoina askartelun parissa on kulunut ilta jos toinenkin. Ajattelin esitellä muutamia tekeleitäni, etteivät vain jää piiloon pöytälaatikkoon :)

Olen jo aikaisemmin maalannut kirpputorilta ostamani kehykset, mutta kaivoin ne kätköstä viime viikonloppuna ja hyvä niin, sillä ne päätyivät KukkaKotiin myytäväksi. Toivottavasti kelpaa jollekin. Kehysten kukkiin on käytetty decoupage-tekniikkaa, eli kukat ovat erilaisista lautasliinoista.
Sytykeruusuihin tutustuin ystäväni kautta ja onkin hauskaa, että kierrätysmateriaaleista (munakennot ja vanhat kynttilän pätkät) voi tehdä hyödyllisiä tarvikkeita..ja vieläpä kauniita sellaisia. Sytykeruusut ovat siis nimensäkin mukaisesti sytykkeitä takkaan tai vaikka saunanpesään. Ovat siis oiva tuliainen esimerkiksi kesämökkiläisille. 

Uusin "löytöni" on kutistemuovi, jota myydään askartelukaupoissa ainakin A4 kokoisina arkkeina (mustana, kirkkaana tai mattana). Arkki on siis ohutta muovia, josta voi leikata haluamiansa kuvioita, jotka kutistetaan uunissa niin, että kuvioista tulee kovia ja alkuperäistä paksumpia. Kuviot kutistuvat siis noin viidesosaan alkuperäisestä. Innostuin kutistemuovista niin, että uunissa on käynyt jo useampi kuvio. Tein muutamat korvikset kutistemuovista. Kissakorvikset ovat lahja kissoista pitävälle työkaverilleni ja pyöreät kukkakorvikset omaan käyttöön (malli kukkakorviksiin tuli kukkaleggareista). Kutistemuovia voi siis värittää. Omani väritin ihan puuväreillä.

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: