Siirry pääsisältöön

Cafekierros: Pyynikin näkötornin kahvila

Viime viikolla Tamperelaisessa oli juttu Tampereen parhaasta kahvilasta, jonka lukijat olivat saaneet äänestää. Voitto taisi osua jo kolmantena vuonna peräkkäin Pyynikin näkötornin kahvilalle ja tästä inspiroituneena suuntasimme tänään nauttimaan Kanelitytön ja omien lasteni kanssa ne Tampereen parhaat munkit Pyynikille. Näkötornin kahvila luottaa tähän yhteen tuotteeseen, joten kakkujen perässä kannattaa suunnata jonnekin ihan muualle, mutta munkin perässä ainoa oikea paikka on Pyynikillä. Ensipuraisu sen jo taas kertoi, että kyllä... tältä sen munkin kuuluu maistua, eikä miltään muulta. Suut sokerissa nautimme munkit kera kahvin ja limpparin ja pöydälle jääneet sokerin murut kertoivat vain onnellisista munkin syöjistä. 


Luonnon kaipaama sade saapui sitten täksi päiväksi, jonka johdosta nautimme munkit sisällä, mutta kauniina aurinkoisena päivänä munkit kannattaa nauttia ulkona terassilla. Sade ei estänyt meitä kuitenkaan käymästä näkötornissa, jonne kavuttiin tällä kertaa portaat ylös. Huipulla ei kauaa viihdytty. Lapsia alkoi korkealla oleminen hieman pelottaa, joten pikaisen pyörähdyksen jälkeen hissillä alas turvaan. Muutaman harmaan ja sateisen kuvan ehdin räpsäistä ylhäältä ja ihailla Tampereen upeita maisemia. 

Tamperelaisen äänestyksessä oli parhaiden joukkoon sijoittunut muitakin kahviloita, joissa olemme jo cafekierroksen aikana ehtineet käymään, mutta esimerkiksi toiseksi sijoittunut Amurin helmi on vielä kummallakin kokematta, joten voi olla, että sinne suuntaamme seuraavaksi. 

Kommentit