Siirry pääsisältöön

Suklainen pannukeksi

Löytyykö sinun keittiöstäsi mikro? Mikäli löytyy, olet varmasti lämmittänyt sillä ruokaa useita kertoja, mutta oletko koskaan valmistanut sillä ruokaa? Oletko ajatellut, että voisit valmistaa sillä kokonaisia aterioita?

Ennen kuin tutustuin tarkemmin Tupperwaren tuotteisiin, olin minäkin vain lämmittänyt ruokaa mikrossa. Viimeisten vuosien aikana eteeni on kuitenkin avautunut aivan toisenlainen maailma, jonka ansiosta arkipäivien kiire ei ole enää tekosyy olla tekemättä terveellistä ja maistuvaa ruokaa. Mikro ja sille tarkoin suunnitellut tuotteet mahdollistavat ruuan valmistuksen mikrossa, jonka ansiosta säästän aikaa ja energiaa keittiössä. 

Jostain muistan, että ihmisellä on n. 24 minuuttia aikaa käytettävissä ruuanlaittoon. Tämä on hyvin vähän, mutta fiksusti käytettynä riittää kokonaisen aterian valmistamiseen. Tällä viikolla tein mm. kasviksia ja lohta mikrossa ja aikaa tähän meni n. 15 minuuttia kaikkinensa. Hyvä jos tuossa ajassa meidän uuni olisi edes kuumentunut, jotta ruuan olisi voinut sinne laittaa. Lisäksi mikrossa ruoka valmistuu ilman ylimääräistä rasvaa, joten ruoka on myös terveellistä. Toki tarvitsemme hyviä rasvoja, mutta turhien paistorasvojen käyttö jää pois. 

En aikonut pitää mitään saarnaa siitä, kuinka nyt kaikkien tulisi ryhtyä tekemään ruokaa mikrossa, vaan halusin hieman avata tätä maailmaa, jonka ansiosta ainakin meillä arjen kiireessä ruoka saadaan pöytää nopeasti ilman, että tarvitsee turvautua eineksiin. Lisäksi on hauskaa kokeilla mitä kaikkea mikrossa voikaan valmistaa. Näiden kokeilujen ansiosta syntyi mm. tämä suklainen pannukeksi, jonka tein eilen. Mikrossa voi siis myös valmistaa helposti ja näppärästi erilaisia leivonnaisia, kuten mm. aiemmin julkaisemani 15 minuutin pätkiskakku

Tämä pannukeksi on valmistettu Tupperwaren MicroPro Grillillä, mutta toki voit valmistaa keksin perinteiseen tyyliin myös uunissa. 75 g voita
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
50 g tummaa suklaata
n. 8 kpl Omar-karkkeja (perinteinen/mokkapala)

Vaahdota voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kananmuna ja vatkaa nopeasti sekaisin. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi rouhittu suklaa ja pieniksi kuutioiksi paloitellut Omar-karkit. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele taikina MicroPro Grillin keskelle niin, että urat jäävät tyhjiksi. 

Laita kansi yläasentoon ja astia mikroon. Kypsennä 10 min (800W). Jätä kansi päälle viideksi minuutiksi mikrosta oton jälkeen. Tämän jälkeen ota kansi pois ja  anna jäähtyä astiassa, jonka jälkeen keksi on helppo nostaa sieltä tarjolle. 

Voit koristella valmiin keksin sulatetulla suklaalla ja suklaahipuilla.

HUOM! Muistathan, että mikroissa on eroja, jonka vuoksi kypsennysaika saattaa vaihdella. 

Kommentit

  1. Täytyy kyllä sanoa, etten oo aatellutkaan miten paljon mikrossa voisikaan tehdä ruokia :D Tää pannukeksi näyttää ihan superhyvältä! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan vain mikrolla ja lautasella ei juuri saa mitään aikaan, mutta kun käytössä on oikeat välineet niin mikrossa kokkailu on erittäin helppoa ja mikä parasta, säästää monesti ihan hurjasti aikaa ja vaivaa.

      Poista

Lähetä kommentti