Sitruunainen mustikkajuustokakku

Tiedättekö sen tunteen, kun päässä on miljoona ideaa ja sitä vain odottaa oikeaa hetkeä, jotta pääsee testaamaan käytännössä näitä ideoita? Itselläni oli idea ja onneksi pääsin nyt viime viikolla sen testaamaan. Idea lähti mustikoista ja sitruunasta. Halusin yhdistää nämä kaksi makua juustokakkuun. Tällä kertaa tarkoitus oli kuitenkin hyydytettävän version sijaan tehdä uunissa paistettava juustokakku. Kakun vein lauantaina työkavereille maistettavaksi. Harvoin teen pelkästään vain itselleni mitään, koska joudun ne sitten itse syömäänkin. Mutta työkaverit ovat uhrautuneet monta kertaa maistelijan rooliin ja taitavat tehdä sen ihan mielellään.

Kuten tälläkin kertaa... Itse en tästä kakusta ehtinyt edes maistamaan palasta, kun se oli jo syöty, mutta saadun palautteen perusteella uskallan ohjeen julkaista. Ehkä tässä on kakku, jota joudun joskus tekemään ihan vain itselleni. Niin hyvää se kuulemma oli.






Pohja

150 g gluteenittomia digestivekeksejä
75 g voita sulatettuna

Täyte

600 g sitruunatuorejuustoa (Valio Viola)
150 g ranskankermaa
1 dl sokeria
3 kananmunaa
3 rkl maissitärkkelystä
2 dl mustikoita

Kuumenna uuni 175 asteeseen. 

Pohjaa varten hienonna keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos 20 cm vuuan pohjalle ja hieman myös reunoille.  

Täytettä varten sekoita keskenään tuorejuusto, ranskankerma, sokeri ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi vispilällä/sähkövatkaimella. Lisää joukkoon maissitärkkelys ja sekoita tasaiseksi.

Kaada puolet täytteestä keksipohjan päälle. Lisää 1,5 dl mustikoista ja kaada loput täytteestä mustikoiden päälle. Soseuta loput mustikat ja nostele pieniä nokareita täytteen päälle. Tee pinnalle marmorikuvio käyttäen apuna coctailtikkua. 

Paista uunissa alatasolla noin 60 minuuttia. Itselläni on tapana käyttää irtopohjavuokaa ja reunoista alkaa herkästi valumaan paiston aikana nestettä, joten kannattaa laittaa vuoka pellille, mikäli käytät irtopohjaista vuokaa. Ei tarvitse sitten ryhtyä heti pesämään uunia. 

Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja nosta sitten jääkaappiin jäähtymään. Kannattaa poistaa kakku vuuasta vasta täysin jäähtyneenä. Kakku on parasta seuraavana päivänä. 

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: