Mustaherukka-suklaajuustokakku

Ehdin eilen räpsiä vain muutaman kuvan tästä kakusta, mutta täytyi tulla heti kirjoittamaan resepti tänne itsellekin ylös etten unohda. Huonoista kuvista huolimatta tämä kakku oli nimittäin todella hyvää ja sai kovasti kehuja kaikilta, jotka sitä eilen söivät. Itsekin olin kovin tyytyväinen ja söin kakkua mielelläni. Yleensä en nimittäin ole mikään juustokakkujen/hyydytettyjen kakkujen suurin ystävä. 

Idea kakkuun lähti kotipihan mustaherukoista, jotka olivat kypsyneet ja joille tarvitsi keksiä joku hyvä käyttökohde. Meillä on sen verran pieni pakastin, etten sinne ihan kaikkea saa talteen, joten osa on käytettävä tuoreeltaan. Joten syntyi tämä ihana juustokakku, jossa yhdistyy ihana tummasuklaa raikkaaseen mustaherukkaan.





Mutakakkupohja

150 g voita
150 g tummaasuklaata
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Suklaatäyte

200 g suklaatuorejuustoa (Valio Viola)
2 dl vispikermaa
100 g tummaa suklaata
tomusokeria maun mukaan
2 liivatetta
1 rkl kahvia

Mustaherukkatäyte

400 g mustaherukkatuorejuustoa (Valio Viola)
4 dl vispikermaa
6 dl mustaherukoita
tomusokeria maun mukaan 
6 liivatetta
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl vettä

Tee ensin pohja. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sulata voi ja suklaa miedolla teholla mikrossa. Yhdistä kananmunat ja sokeri ja vispaa kevyesti. Yhdistä munien ja sokerin joukkoon suklaa-voisula. Yhdistä keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita vain sen verran, että ainekset ovat tasaisesti sekaisin. Kaada irtopohjavuokaan (halkaisija 24cm) ja paista uunin keskitasolla 12 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kokonaan.

Valmista sitten suklaatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (vähintään 5 minuutiksi). Sulata suklaa miedolla teholla mikrossa. Yhdistä se notkistettuun tuorejuustoon. Kuumenna kahvi ja yhdistä liivatteet kahviin. Kaada liivateseos tuorejuustoon ja sekoita tasaiseksi vispilällä. Vatkaa vispikerma löysähköksi vaahdoksi ja yhdistä kaapimella tuorejuustoseokseen. Lisää tomusokeria oman maun mukaan. Kaada jäähtyneen pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin tunnin verran ennen mustaherukkatäytteen tekoa.

Mustaherukkatäytettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mustaherukoita hieman esim. sauvasekoittimella tai muulla vastaavalla. Paseeraa tämän jälkeen sose siivilän läpi, joilloin saat sileää mustaherukkasosetta. Yhdistä sose notkistettuun tuorejuustoon. Kuumenna sitruunanmehu+vesi ja liota liivatteet siihen. Kaada liivateseos tuorejuuston joukkoon ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Vatkaa vispikerma löysähköksi vaahdoksi ja sekoita kaapimella tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää tomusokeria oman maun mukaan riippuen siitä kuinka makeaa täytteestä haluat. Lisää suklaatäytteen päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissä mielellään seuraavaan päivään.

Kakun voit koristella musta- ja punaherukoilla.



Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: