Kesäkurpitsa-suklaabrowniet

Uusin Olivia-lehti 9/13 ilmestyi viime viikolla ja tilaajana sellainen tipahti sitten sopivasti omaan postilaatikkoon. Lehdestä bongasin kivan reseptin, jota sitten ekaa kertaa testasin ravintolapäivää varten. Oikein muhevia ja tuhteja tapauksia eli isoa palaa ei pysty kerralla syömään. 



350g kesäkurpitsaa raastettuna
150 g voita
150 g tummaa suklaata
ripaus suolaa
3 kananmunaa
3 dl muscovadosokeria
2 dl pähkinäraouhetta
3½ dl venhäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Kuorrute
150g tummaa suklaata
50 g voita
150 g tuorejuustoa
1 rkl inkivääriä raastettuna

Sulata voi ja suklaa joko kattilassa tai sitten mikrossa. Mausta ripauksella suolaa. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää suklaaseos munasokeriseokseen ja lisää kuivat aineet sekä kesäkurpitsaraaste. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina 20x30cm vuokaan ja paista uunissa 200 asteessa n. 25 minuuttia. Browniet saavat jäädä siäsltä tahmeaksi. Anna jäähtyä. Sulata kuorutetta varten voi ja suklaa keskenään. Anna seoksen jäähtyä ja lisää sekaan tuorejuusto ja inkivääriraaste. Levitä browniepohjan päälle. 

Itse unohdin taikinasta tuon pähkinärouheen, joten lisäsin sitä sitten vasta kuorrutteen päälle. Voi olla, että näin oli parempikin. Lisäksi inkivääriä en kuorrutteeseen laittanut kuin ihan ripauksen.

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: