Siirry pääsisältöön

15/12/12


Tämä kakku syntyy vartissa, joten olet näin joulun allakin aina valmis yllätysvieraisiin, kun pidät ainekset kaapissa odottamassa. Reseptin jouluiseen rommi-rusinakakkuun sain eräältä henkilöltä tässä taannoin ja itse olen tehnyt sillä jo useita kakkuja. Elikkäs.... 

Jouluinen rommi-rusinakakku mikrossa

200 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 dl rusinoita
½ dl rommia

Liota rusinoita rommissa ainakin puoli tuntia, mieluummin yön yli. Voit käyttää myös marinoimattomia rusinoita, jolloin kakku syntyy vartissa ja sopii myös perheen pienille.

Sulata voi mikron kestävässä astiassa. Astian tulisi muodoltaan olla sellainen, etä siinä mahtuu kakun tekemään. Itselläni käytössä Tupperwaren mikroastia.

Lisää sulaan voihin kananmunat ja sekoita niiden rakenne rikki. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi joukkoon. Lisää rommi-rusinat. Kypsennä mikrossa 6-8 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa tarjolle. 

Voit koristella kakun haluamallasi tavalla. Itse olen ripotellut päälle vain tomusokeria. Voit myös tehdä suklaisen kuorrutteen, johon ohje tässä:

150g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl rasvaa
2 rkl kahvia
1 rkl rommia

Sulata rasva ja lisää muut aineet joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja levitä jäähtyneen kakun pintaan.

Kommentit