Maapähkinävoi-suklaakakku

Meillä lapset maistoivat Amerikan ihmeellisyyksiä eli Reese´s Peanut Butter Cups- herkkuja tänä vuonna ja ihastuivat. Siitä lähtikin ajatus tehdä Reese´s- kakku, jossa yhdistyy tuo ihana maapähkinävoin ja suklaan maku. Ja voi että! Kyllä tuli tästäkin kakusta taas ihanaa... Ah! 

Ja hei.. Tässäkin  reseptissä on tuorejuustoa ja olen todennut, että leivonnassa kannattaa ehdottomasti käyttää Philadelphia- tuorejuustoa. Se maistuu parhaimmalta ja esim. porkkanakakun tai mitä tahansa muuta kuorrutetta vatkatessa se käyttäytyy kaikista parhaiten. Moni muu tuorejuusto saattaa vatkatessa juoksettua tosi helposti.. kokemusta on.

Toinen asia mitä suosittelen, on lukemaan reseptit aina ensin kokonaan, jotta saa kuvan siitä mitä ollaan tekemässä. Ettei vain lähden tekemään ja huomaankin, että no joo, jonkun vaiheen olisi voinut tehdä toisinkin, kun vain olisi ensin lukenut reseptin kokonaan. 





Maapähkinävoi-suklaakakku

Pohja

200 g kaurakeksejä (Kantolan)

85 g voita sulana


Täyte

4 dl vispikermaa

300 g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa

200 g maapähkinävoita

0,75- 1 dl tomusokeria

3- 4 liivatetta

2 rkl maitoa


Kuorrute

200 g maitosuklaata (Fazerin Sininen)

1 dl kuohukermaa


Murskaa keksit tehosekoittimessa tai muutoin ja lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi ja painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan (24cm) pohjalle. Vuoan reunat kannattaa öljytä ja tomusokeroida, jolloin kakku irtoaa helpommin. Vaihtoehtoisesti reunaan voi laittaa reunakalvon. 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma kevyeksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin tuorejuusto, maapähkinävoi ja tomusokeri. Kuumenna maito ja lisää liivatteet. Kaada liivateseos tuorejuustoseoksen joukkoon ja vatkaa sekaisin. Vatkaa lopuksi joukkoon kerma. Älä vatkaa liikaa, jotta täyte pysyy löysähkönä. Tällöin sen saa tasaisemmin keksipohjan päälle. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku jääkaappiiin hyytymään useammaksi tunniksi tai yön ylitse. 

HUOM! 3 liivatetta riittää ja kakusta tulee ihanan pehmeää. Jos kuitenkin haluat, ettei kakku leikatessa painu niin herkästi kasaan, käytä neljä liivatetta. 

Kuorrutetta varten sulata kerma ja suklaa yhteen joko mikrossa tai kattilassa. Kaada suklaakuorrute kakun päälle. Koristele esim. Reese´s herkuilla ja pähkinöillä. 

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: