Daim (Caramel Latte)-palat
Kaupoissa on jälleen saatavilla Daim Caramel Latte- patukoita ja siitä inspiroituneena päädyin tekemään Daim- paloja. Kahvin makuinen Daim tuo tähän piirakkaan tai paloihin, miksi sitä nyt haluaakaan kutsua, ihanaa makua. Toki tässä voi käyttää tavallista Daimia. Varsinkin silloin, kun joutuu taas toteamaan, että kahvin makuinen on kauppojen hyllyltä kadonnut.
Nämä palat saivat maistelijoilta ihastuneita kommentteja, joten suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Saatat sinäkin ihastua ikihyviksi. Raaka-ainelistaus saattaa tuntua loputtomalta, mutta lopulta tämä on varsin helppo tehdä, kun ainekset vain sekoitetaan keskenään ja uuniin. Kuorrutteen tekeminenkään ei ole vaikeaa.
Daim (Caramel Latte)-palat
200 g erikoisvehnäjauhoja
75 g kaakaojauhetta
2 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl espressojauhetta (Nescafé Azera)
1 tl suola
1 tl vaniljasokeri
200 g sokeria
200 g fariinisokeria
1,5 dl piimää
1 dl kahvia
1,5 dl rypsiöljyä
3 kananmunaa
2 Daim (Caramel Latte)-patukkaa rouhittuna
Kuorrute
100 g huoneenlämpöistä pehmeää voita
275 g tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl espressojauhetta
265-300 g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kahvia
ripaus suolaa
Koristeeksi
3 Daim (Caramel Latte)- patukkaa rouheena
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa sokerit, öljy, piimä, kahvi ja kananmunat. Siivilöi kuivat aineet nesteisiin ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi rouhitut Daim- patukat taikinaan. Kaada taikina pellille (itselläni on noin 37x31 cm pelti) ja paista uunissa noin 25 minuuttia. Jos peltisi on isompi, taikinaa on ohuemmalta, joten huomioi tämä paistoajassa. Jäähdytä.
Kuorrutetta varten laita kulhoon voi, tomusokeri, kaakaojauhe, espressojauhe ja ripaus suolaa. Vatkaa sähkövatkaimella muruksi. Lisää kahvi ja vatkaa hetki. Lisää lopuksi tuorejuusto ja vatkaa sekaisin. Levitä kuorrute jäähtyneen piirakan päälle ja ripottele pinnalle Daim- muru. Leikkaa lopuksi paloiksi ja asettele tarjolle.
Kommentit
Lähetä kommentti