Valkosuklaa- kuningatarkakku

Tämä ihana valkosuklaa- kuningatarkakku hurmaa varmasti kaikki. Se hurmasi tekijänsäkin, joka ei niin välitä keksipohjaisista mousse/juustokakuista. 

Valkosuklaa- kuningatarkakku

pohja

175 g kaurakeksejä

75 g voita


Kuningatarmousse

2 dl vispikermaa

200 g kuningatarrahkaa

200 g Pakkasmarja kuningartar marja pureeta sulana

2 rkl tomusokeria

5,5 liivatetta

2 rkl maitoa 


Valkosuklaamousse

2 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

145 g valkosuklaata

5 rkl tomusokeria

2 liivatetta

2 rkl maitoa


Kiille

250 g Pakkasmarja kuningartar marja pureeta sulana

2 liivatetta

tilkka vettä


Ohje

Hienonna keksit hienoksi muruksi ja lisää joukkoon sulatettu voi. Vuoraa 20-22cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele reuna rypsiöljyllä ja tomusokeroi. Kaada keksimuru vuoan pohjalle ja tasoita pinta. Tee kuningatarmousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään rahka, marja puree ja tomusokeri. Kuumenna maito ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos rahkaseokseen ja vatkaa sekaisin. Lisää lopuksi kerma joukkoon. Kaada keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa parisen tuntia.

Tee valkosuklaamousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa ja lisää joukkoon tomusokeri. Sulata valkosuklaa. Kuumenna maito ja liota liivatteet siihen. Kaada tuorejuuston joukkoon valkosuklaa ja liivateseos ja sekoita. Lisää lopuksi kerma ja sekoita mousse tasaiseksi. Kaada valkosuklaamousse hyytyneen kuningatarmoussen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa parisen tuntia.

Valmista lopuksi kiille. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna tilkka vettä ja liota pehmenneet liivatteet veteen. Sekoita liivateseos pureen joukkoon. Kaada hyytyneen valkosuklaamoussen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Koristele marjoilla.

 Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: