Jokamaunkakku

Tämä täydellinen kakku jokaiseen tilanteeseen sai alkunsa halusta käyttää tummuneet banaanit johonkin. Kyselin Instagramissa vinkkejä helppoon ja nopeaan banaanikakkuun ja moni vinkkasi reseptin, joka lopulta muistutti hyvin paljon omaa muffinssireseptiä, jota olin käyttänyt jo pidempään. Päädyin sitten käyttämään tuota omaa reseptiä ja tehtiin pojan kanssa banaanikakku, joka vielä kuorrutettiin suolaisella kinuskikuorrutuksella. Kakku oli ihan hitti.

Seuraavaksi suuntasin mustikkametsälle ja päädyin kokeilemaan reseptiä sitruunalla ja mustikoilla. Voi jestas miten hyvää siitäkin tuli. Tämän jälkeen taisin kokeilla miltä kakku maistuu Da Capolla maustettuna ja no… Sen jälkeen olen tehnyt kakun toisensa perään ja aina erimakuisena. Ja miten hyviä kaikki ovat olleetkin.

Tästä syystä alun perin muffinssireseptinä toiminut resepti kantaa nyt nimeä jokamaunkakku ja on viime kuukausina ollut käytetyin reseptini. Tämä on todella helppo ja varioitavissa moneen. Kakun sijaan voi yhtä hyvin tehdä ne muffinssit, jolloin valmistakin on nopeammin.

Miltäs se sinun jokamaunkakku maistuisi?







 

Jokamaunkakku 

2 dl sokeria TAI 1 dl sokeria ja 1 dl fariinisokeria

2 kananmunaa (M-koko)

1,5 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta (Sunnuntai)

1 dl maitoa

3 dl (erikois)vehnäjauhoja TAI 2,5 dl vehnäjauhoja ja 0,5 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Lisäksi oman maun mukaan suklaarouhetta, pähkinöitä, marjoja, hedelmiä…

(vaniljasokerin voi korvata kanelilla, kardemummalla, inkiväärillä…)

 

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Sekoita kulhossa sokerit, kananmunat, rasva ja maito. Sekoita toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Jos käytät kaakaojauhetta, kannattaa kuivat aineet siivilöidä taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää makua (marjoja, pähkinöitä, suklaata…).

Kaada taikina voideltuun/leivinpaperoituun leipävuokaan (1,3-1,5l) tai pyöreään irtopohjavuokaan (20-24cm). Voit tehdä taikinasta myös muffinsseja. Jaa taikina tällöin muffinssivuokiin. Taikinasta tulee noin 12-14 kpl muffinsseja.

Paista kakkua uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Huomioithan, että paistoaika vaihtelee uuneittain ja käytetyn vuoan mukaan, joten paistoaika saattaa olla huomattavasti lyhyempi esim. isossa pyöreässä vuoassa paistettuna.

Paista muffinsseja uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia.

Jäähdytä kakku/muffinssit ja koristele haluamallasi tavalla.

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: