Vadelmainen mutakakku

Kaupallinen yhteistyö Maku Kitchen Life


Jos meidän lapsilta kysyy toivetta kakusta esim. syntymäpäiville, on vastaus pari viime vuotta ollut mutakakku. Paljastettakoon tässä, että kyseessä on kaupan pakastealtaasta löytyvä valmis mutakakku, mutta näin intohimoisena leipurina on yleensä vaikea tarttua siihen helpoimpaan mahdolliseen vaihtoehtoon. Mieluummin teen siis itse ja näin syntyi myös tämä vadelmainen mutakakku ihanalla unelman pehmeällä vadelmamarengilla. 

Mutakakku on yksinkertaisuudessaan aivan ihana herkku, jota vadelmat raikastavat. Tämän kakun voi tehdä myös ilman marenkia ja nauttia kakun hieman lämpöisenä vaniljajäätelön kanssa. Tällä kakulla hemmottelin perhettäni ja näin ystävänpäivän alla myös sinulla on nyt reseptin myötä mahdollisuus tehdä samoin. Sydämellisen muodon kakku sai Maku Kitchen Lifen valikoimista löytyvällä sydämen muotoisella irtopohjavuoalla. Valikoimista löytyy myös kaasupoltin, jolla marengin voi viimeistellä. 

Itse ihastuin kuvissakin näkyvään pyöreään pyörivään marmoriseen tarjoilualustaan, joka sopii erityisesti kylmille tarjottaville. Itse olen käyttänyt sitä työn puolesta nyt jo useita kertoja kakkujen koristelussa, jossa pyörivä alusta on ihan ehdoton. Samaa sarjaa löytyy myös suorakaiteen muotoinen marmorialusta, jolla voi mm. temperoida suklaata. Nyt olisikin oiva tilaisuus testata temperointia suklaamestareiden tapaan. Tätä tapaa, kun olen tähän mennessä ihaillut vain tv-ohjelmissa. Mutakakun voisi näin ollen vielä viimeistellä kauniilla suklaakoristeilla. Mutta sitä ennen nautitaan tästä ihanasta yksinkertaisuudesta. 

Kaipaatko kaveria leivontaan? Voit katsoa leivontaliven tallenteen Instagramista @pilvilinnan_anna, jossa teen tämän samaisen mutakakun. Näin voit leipoa samaan tahtiin kanssani. 







Vadelmainen mutakakku 

pohja

100 g voita

100 g tummaa suklaata

2 kananmunaa (M-koko)

1 dl sokeria

1,25 dl erikoisvehnäjauhoja

1 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1,5 dl vadelmia

 

marenki

1,5 dl sokeria

0,5 dl vettä

2 valkuaista

1 rkl pakastekuivattua vadelmaa jauheena  

 

Ohje

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Sulata voi ja suklaa yhdessä joko kattilassa tai mikrossa. Lisää joukkoon kananmunat ja sokeri ja sekoita. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun sydänirtopohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi. Ripottele vadelmat taikinan päälle. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä. Voit jäähdyttää sen jopa jääkaappikylmäksi.

Marenkia varten laita kattilaan sokeri ja vesi. Kuumenna mittaria apuna käyttäen 120 asteeseen. Hieman ennen kuin seos on kuumentunut 120 asteeseen, ala vatkaamaan toisessa kulhossa valkuaisia vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää kuuma sokeriliemi valkuaisvaahdon joukkoon ohuena nauhana. Jatka vatkaamista, kunnes marenki on paksua ja kiiltävää sekä jäähtynyt kunnolla. Lisää lopuksi joukkoon vadelmajauhe.

Levitä marenki mutakakun päälle. Halutessasi voit vielä ruskistaa marengin pinnan kaasupolttimella.

 



Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: