Kinderbrookie

Tein hetki sitten Kinder-suklaista aikamoisen överin herkun: Kinderbrookien, jossa on pohjalla cookietaikina, sen päällä Kinder Bueno patukoita (on muuten yksi mun suosikkipatukoista), patukoiden päällä brownietaikina ja kaiken kruununa vielä lisää Kinderiä. Herkku oli sellainen hetken mielijohteessa tehty, enkä sen kummemmin ajatellut, että reseptillä tai kuvilla olisi niin väliä. Kuvasin herkun ihan parissa minuutissa, enkä ollut kuviin edes kovin tyytyväinen. Laitoin kuvan kuitenkin Instagramiin ja Kinderbrookie olikin yhtäkkiä kaikkien huulilla. Sain paljon reseptikyselyjä, joten se että jokaiselle erikseen kertaisin aina tämän herkun tekemisen, totesin sen ansaitsevan paikkansa blogissa.

Tässä överiherkussa yhdistyy täydellinen cookietaikina ja brownietaikina, joiden reseptit löydät myös erikseen blogistani. Kun näiden lisäksi vuokaan lisätään kasa Kinderiä, niin eihän lopputulos voi olla muuta kuin... no täydellinen. Resepti kannattaa lukea kokonaan läpi ennen kuin lähtee tekemään, niin tulee vaiheet suoritettua oikein. 

Joten, tässä...Kinderbrookie sen kaikessa ihanuudessaan!







Kinderbrookie

Cookietaikina

75 g voita

1,5 dl fariinisokeria

0,5 dl sokeria

1 kananmuna (M-koko)

2,5 dl erikoisvehnäjauhoja

1 rkl maissitärkkelystä

1 tl vaniljasokeria

0,5 tl soodaa

0,25 tl suolaa

8 Kinder Maxi-patukkaa


Väliin

5 Kinder Bueno-patukkaa 


Brownietaikina

175 g voita

200 g tummaa suklaata

250 g sokeria

3 kananmunaa (M-koko)

130 g erikoisvehnäjauhoja

50 g tummaa suklaata rouhittuna TAI Kinder Maxia rouhittuna


Päälle

6 Kinder Maxi-patukkaa rouhittuna


Koristeluun

Valko-ja maitosuklaata tai erilaisia Kinder-suklaita


Tee ensin cookietaikina. Laita kulhoon huoneenlämpöinen voi ja sokerit ja vatkaa pieni hetki sähkövatkaimella. Lisää joukkoon muna ja vatkaa hyvin sekaisin. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita kaapimella. Lisää lopuksi pienemmäksi rouhitut Kinder Maxi-patukat. Laita taikina kelmuun ja jääkaappiin vähintään tunniksi.

Tunnin jälkeen voit valmistaa brownietaikinan. Sulata mikrossa tai kattilassa voi ja suklaa. Lisää joukkoon sokeri, kananmunat ja vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää lopuksi rouhittu suklaa.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Kokoa brookie noin 20x20 cm korkeareunaiseen vuokaan. Jos vuoka on isompi, kannattaa tämä huomioida paistoajassa. Painele leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle jääkaapissa ollut cookietaikina. Asettele cookietaikinan päälle Kinder Bueno-patukat. Kaada brownietaikina patukoiden päälle. Lisää lopuksi päälle rouhitut Kinder Maxi-patukat. Paista brookieta uunin alatasolla noin 45 minuuttia tai kunnes se on sopivan kypsä. Huom! Jos vuoka on isompi ja brookie matala, saattaa paistoaika olla esim. 35 minuuttia. Brookie saa jäädä keskeltä vielä hieman raa´an oloiseksi, jolloin se jää ihanan meheväksi ja tahmaiseksi. 

Anna jäähtyä. Voit koristella brookien sulattamalla päälle valko-ja maitosuklaata tai erilaisia Kinder-suklaita. Voit rouhia suklaata myös hieman lämpöisen brookien päälle, jolloin suklaa sulaa siihen sopivasti itsekseen. 

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: