Vegaaninen suklaakakku

Koronakurimus jatkuu, joten oli aika palata taas instan puolella leivontalivejen pariin, jotta näihin kevään viikkoihin saataisiin hieman piristystä. 

Viime sunnuntaina leivottiin vegaanista suklaakakkua, jonka resepti syntyi hieman vahingossa, kun halusin testata, että mihin voisin käyttää jääkaapissa ollutta omenasosetta. Lähdin muokkaamaan suklaakakkuni ohjetta ja kerrasta tuli niin hyvä kakku, että se ansaitsi päästä tosiaan myös livessä leivottavaksi. 

Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun on saanut hieman jääkaapissa tekeytyä, mutta voi olla, ettei sitä seuraavalla päivälle edes jää, sen verran hyvää kun on. Niin ja sehän on siis vegaaninen. Harvoin teen mitään vegaanista, mutta opettelen koko ajan.

Niin ja Instagramista löydät mut @pilvilinnan_anna Löydät sieltä viikoittain lisää ideoita ja vinkkejä leivontaan ja tosiaan maaliskuussa live joka sunnuntai klo 14, jolloin leivotaan yhdessä jotain helppoa ja maistuvaa. 





Vegaaninen suklaakakku

100 g tummaa vegaanista suklaata (esim. Brunberg tumma suklaa)

0,5 dl kaakaojauhetta

1 dl kiehuvan kuumaa vettä

1 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

1 dl rypsiöljyä

1,5 dl omenasosetta (esim. Bonne)

2,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria


Päälle

1 prk Fazer Aito kaurakaakaokastiketta

50 g tummaa suklaata rouhittuna


Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Laita pieneen kulhoon 50 g suklaata ja kaakaojauhe. Lisää kuuma vesi ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Jätä sivuun hieman jäähtymään. 

Sekoita isommassa kulhossa sokerit, öljy ja omenasose. Lisää kuivat aineet ja sekoita. Lisää suklaaseos. Lisää lopuksi 50 g suklaata rouhittuna ja sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (24cm) (vuoraa pohja leivinpaperilla) ja paista uunin alatasolla n. 35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Tikkuun saa jäädä vielä muutamia murusia, joten älä paista yli.

Anna kakun jäähtyä. Vatkaa kaurakaakaokastike vaahdoksi ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele lopuksi rouhitulla suklaalla. 

Kommentit

  1. Kiitos reseptistä! Ei päästy leivontsliveen, mutta tehdään viikonloppuna! Ihanaa, kun vegaanisia reseptejä!!!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: