Sitruuna-marenkipiirakka
Kaupallinen yhteistyö Maku Kitchen Life
Kolme vuotta sitten maaliskuussa julkaisin ensimmäisen postauksen, joka oli tehty yhteistyössä Maku Kitchen Lifen kanssa. Muistatteko vielä pienen pashakakun? On ollut todellinen ilo jatkaa yhteistyötä tämän selkeän, skandinaavisen keittiön työ-ja tarjoiluvälineitä valmistavan merkin kanssa näinkin pitkään. Haittaakaan ei ole, että suunnittelu tapahtuu tuossa naapurikunnan, Tampereen puolella.
Merkki kattaa laajasti ruuanvalmistuksen, leivonnan, tarjoilun ja säilytyksen ja uutuuksia saapuu kausittain ja odotan aina innolla mitähän uutta on tuloillaan. Uutuuksista pääsinkin testaamaan uutta vaakalusikkaa, jolla saa näppärästi mitattua pienet määrät kauhaistuna suoraan purkista. Mies oli heti kiinnostunut lusikasta ja kyseli ihan kummallisia kysymyksiä, mihin en tietenkään osannut vastata. Mutta oli tyytyväinen, kun lusikalla pystyi mittaamaan vaikka vain 0,5g suolaa. Harvoin omissakaan resepteissä on kovin pieniä grammamääriä, mutta nyt lusikka mahdollistaa tämänkin.
Sitruuna on itselle sellainen raaka-aine, jonka käyttö jää kovin vähälle, mutta juuri näin pääsiäistä ennen sitä tahtoo löytyä ihan jokaisesta leivonnaisesta. Millainen sitruunan käyttäjä sinä mahdat olla? Jos sitruuna on ehdottomasti sinun juttusi, niin suosittelen kokeilemaan tätä piirakkaa.
100 g voita
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
4 keltuaista
1 dl sokeria
1 sitruunan kuori
2 sitruunan mehu
0,5 dl vettä
1-2 rkl maissitärkkelystä
25 g voita
ripaus mustapippuria
4 valkuaista
2 dl sokeria
Valmista ensin pohja. Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna hyvin vatkaten. Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalla ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Kommentit
Lähetä kommentti