Jouluiset rosetit

Kaupallinen yhteistyö Maku Kitchen Life

Oletko koskaan paistanut rosetteja? Jos olet, niin ehkä vappuna. Rosetit sopivat kuitenkin hyvin myös pikkujouluihin tarjolle, jos kaipaa jotain uutta perinteisten jouluherkkujen rinnalle. Yksinkertaista taikinaa on helppo maustaa jouluisilla mausteilla. Yksinkertaisuus tosin loppuikin omalla kohdallani siihen.

Hiki meinasi nousta otsalle, kun ryhdyin rosetteja paistamaan. En ole tehnyt niitä koskaan aiemmin ja rosettirautakin oli siis kädessä ensimmäistä kertaa. Rasvassa paistaminen tosin oli tuttua. Munkkeja ja chrurroja kun on tullut tehtyä useampia kertoja. Mutta siis ensikertalaisen virhe oli olla kuumentamatta rautaa öljyssä riittävän kauan, jolloin taikina tarrasi kiinni rautaan ja sitähän sai sitten rapsutella pois tovin jos toisen. Muutaman kerran siinä kokeilin ja rapsuttelin, kunnes tajusin pitää rautaa riittävän kauan öljyssä ennen taikinaan kastoa. Tämän oivalluksen jälkeen paistaminen oli helppoa ja siitä innostui jopa meidän 9-vuotias, kun tuli koulusta juuri paistamisen aikoihin. 

Maku Kitchen Lifen rosettirautaan on saatavilla neljä erilaista muottia, joista valitsin tällä kertaa käytettäviksi tähden ja kukan, jotka muodoltaan sopivat tähän joulun aikaan. Perhosen ja onnenapilan voi jättää sitten sinne vapun aikaan käytettäviksi. 

Meillä näistä jouluisista roseteista innostuivat erityisesti lapset ja niitähän oli kiva myös dipata sulaan suklaaseen, joka pysyy hyvin sulana suklaafonduessa. Kokoontuminen perheen kera suklaafonduen ympärille onkin oikein mukava pikkujoulunumero näinä aikoina. Rosettien kaveriksi voi varata lisäksi hedelmiä, vaahtokarkkeja ja miksei vaikka popcornia ja nauttia dippailusta. Itse nautin rosetit glögin kanssa ja miten suloinen pari rosetit olivatkaan pienten glögimukien kanssa. 

Instagramin (@pilvilinnan_anna) puolella on käynnissä arvonta, josta voit voittaa itsellesi tämän ihastuttavan setin, jossa siis rosettirauta ja suklaafondue-setti. 


Jouluiset rosetit (noin 30 kpl)

Taikina

2 kananmunaa

1,5 dl kuohukermaa

1,5 dl erikoisvehnäjauhoja

1 rkl sokeria

0,5 tl suolaa

0,5 tl kardemummaa

¼ tl neilikkaa

1 appelsiinin kuori raastettuna

Paistamiseen

1 l rypsiöljyä

Ohje 

Vatkaa kevyesti sekaisin kananmuna ja kuohukerma. Lisää joukkoon muut ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi.

Laita öljy kuumenemaan kattilaan. Matalareunainen kattila helpottaa rosettien paistamista. Kun öljy on 180 asteista tai leivän pala ruskistuu siinä kauniisti, voit alkaa paistaa rosetteja. Kuumenna rosettirauta öljyssä kuumaksi. Kasta tämän jälkeen rauta taikinaan (noin puoliväliin rautaa). Rauta on tarpeeksi kuuma, kun se hieman sihahtaa taikinaan kastettaessa. Kasta taikinoitu rauta öljyyn ja paista noin puoli minuuttia. Irrota rosetti raudasta ja jätä leivinpaperin päälle valumaan. 

Paista näin yksitellen jokainen rosetti. Valmiit rosetit voit tomusokeroida.

 

 

 


Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: