Suolaisen makea rocky road


Muistanette varmaan vapun tienoilla tehdyn juustonaksukakun? Se inspiroi jo silloin tähän seuraavaan herkkuun, jota nyt jossain päin maailmaa vietettävän rocky road- päivän kunniaksi päätin vihdoin tehdä. Suolaisen makea rocky road on niiiin hyvää. Rocky roadhan sisältää yleensä esim. pähkinää ja vaahtokarkkeja tai suklaisia karkkeja, keksejä... Mutta päätin, että tämä suolaisen makea rocky road täytetään kaikilla mahdollisilla suolaisilla herkuilla ja niin maitosuklaan kaveriksi vuokaan päätyi sipsejä, juustonaksuja, suolapähkinöitä ja popcorneja... Jos pidät suolaisen ja makean liitosta niin tää on sulle taivas.

Tiesitkö muuten, että rocky road on alkujaan Australiasta? Sieltä suunnilta tulee myös yksi mun suosikkiherkuista, nimittäin pavlova. Kannattaa muuten käydä kurkkaamassa myös sipsipavlovan ohje, jos tykkäät yhdistää suolaisia elementtejä jälkiruokiin.


Suolaisen makea rocky road

Tarvitset

juustonaksuja
suolapähkinöitä
popcorneja
sipsejä
600 g maitosuklaata

Laita kulhoon reilu kourallinen kaikkia suolaisia herkkuja (juustonaksuja voi hieman pilkkoa pienemmiksi). Sulata suklaa ja lisää joukkoon. Sekoita varovasti kaikki sekaisin ja laita massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 20x30cm). Laita vuoka jääkaappiin pariksi tunniksi ja leikkaa tämän jälkeen valmis rocky road annospaloihin ja nauti... Kuinka monta palaa pystyt syömään kerralla?

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: