Gluteenittomat porkkanavohvelit

Jostain syystä Instagramissa on viime aikoina vilahdellut paljon kuvia vohveleista (ainakin omassa feedissä) ja sen myötä viime viikolla erään työpäivän päätteeksi kurvasin Gigantin pihaan ja kävin ostamassa meille vohveliraudan. Niin kovaksi kävi himo rapeisiin vohveleihin. Aiemmin olen tehnyt paksuja vohveleita uunissa näillä Tupperwaren vuuilla ja niistä tuleekin aivan ihania ja mikä parasta niitä saa kerralla kahdeksan. Mutta välillä on hauska paistaa vohvelit myös raudalla ja niistä saa tällöin rapeampia ja tietysti erimuotoisia myös. 

Ja miksi kävin juuri Gigantista ostamassa oman rautani, niin olin antanut miehelle tehtäväksi tehdä netissä vertailuja siitä mikä on paras rauta ja hän oli päätynyt Wilfan rautaan, joka sitten löytyi juuri Gigantista. Eli meillä mies saa hoitaa nämä tuotteiden vertailut ja teknisten ominaisuuksien tarkastelun ja minä sitten leivon. Ja juu, voitte kuvitella, että nyt lähes joka päivä lapset pyytävät vohveleita ruuaksi. Onneksi vohveleitakin voi nauttia ilman sokeria esim. rahkan ja marjojen kera, joten miksipä sitä ei nauttisi niitä esimerkiksi aamiaiseksi useamminkin, taikka sitten pinaattivohveleita ruuaksi siinä missä pinaattilettuja. 

Sunnuntaina päivittelin Instagramin tarinoissa eilisestä porkkanakakkupäivästä ja mies tietenkin heti nappasi tästä kopin ja odotti saavansa päivän kunniaksi porkkanakakkua, koska se on hänen suosikkinsa. Itsellä ei vain ollut yhtään isnpiraatiota leipoa yhden yhtä kakkua, mutta ajattelin, että kyllähän sitä jollain tavalla porkkanakakkua olisi saatava. Tästä ja vohveliraudan olemassa olosta syntyikin ajatus tehdä porkkanavohveleita. Perus taikinaan laitoin porkkanaraastetta ja porkkanakakusta tuttuja mausteita ja niinpä syntyi ihastuttavat porkkanavohvelit. Vohveleista tuli jopa niin hyviä, että hyvä etten tirauttanut kyyneltä niitä syödessäni. Mausteiden määrää voi lisätä, mikäli itse tykkää mausteisemmasta mausta. Luulen, että teen näitä hyvin pian uudestaan ja silloin taikina täytyy tehdä tuplana.  






Porkkanavohvelit (noin 8 kpl)

2 munaa
3 dl maitoa
1 dl vichyä
3 dl gluteenittomia kaurajauhoja (Myllärin)
1 tl kanelia
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ tl inkivääriä
½ tl kardemummaa
2 rkl rypsiöljyä
2 dl porkkanaraastetta (hienoa raastetta)

Sekoita keskenään munat, maito ja vichy. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kaikki kuivat aineet ja lisää nesteiden joukkoon. Lisää lopuksi öljy ja porkkanaraaste ja sekoita taikina tasaiseki. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.

Paista vohvelit vohveliraudalla. 

Yksinkertaisimmillaan vohvelit ovat parhaita vaahterasiirapin kanssa nautittuna, mutta lisukkeeksi sopii myös oikein hyvin turkkilainen jugurtti, veriappelsiini ja pähkinät. Tämä yhdistelmä oli ihan täyttä kultaa. 


Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: