Kukkakaali-perunasalaatti

Tämä salaatti syntyi viime vuonna vähän vahingossa ja koska siitä tuli omasta mielestäni ainakin hyvää, niin tein sitä tarjolle meidän hääpäiväjuhlaan. Teemahan oli vappu ja tarjolle piti saada perunalaattia ja nakkeja. Itse en ole perinteisen perunasalaatin ystävä, mutta tämä oma versioni on kevyempi ja raikkaampi, joten sen takia tähän tykästyin. Ja koska nyt on käsillä toinen vuoden kohokohdista, jolloin nakit ja perunasalaatti tekevät kauppansa, niin on aika laittaa ohje teillekin.

Mutta siitä itse salaatin synnystä vielä. Osa teistä muistanee, että osallistuin vuonna 2017 Tupperware Culinary Stars kisaan jälkiruoallani ja voitin kisan silloin. Viime vuonna aiheena oli sitten alkuruoka ja olin jo hyvissä ajoin tehnyt päätöksen, etten lähde kisaan mukaan, koska olin sen jo voittanut. En ole myöskään mikään ruuanlaittaja, joten en kokenut aihetta omakseni. Halusin kuitenkin tsempata mukaan lähteneitä kollegoitani ja päädyin tekemään malliannoksia ja kuvia, joilla auttaa kavereita ideoimaan omia alkuruokiaan. Tein kolme erilaista pientä ruokaa kukkakaalista ja yksi näistä oli tuo kukkakaalisalaatti (silloin mukana ei ollut perunaa). Kaksi muuta annosta olivat kukkakaalikeitto pekonimurulla ja kukkakaalimunakas, jossa oli käytetty hyödyksi kukkakaalin lehdet. Yhdestä isosta kukkakaalista sai siis aikaan kolme pientä alkuruokaa kuudelle hengelle. 

Viimeisinä hetkinä ennen palautusta päätin sitten kuitenkin laittaa reseptini mukaan kisaan ja tavallaan unohdin koko asian, koska en ollut panostanut läheskään niin paljon kuin edellisenä vuonna, jolloin tähtäimessä oli voittaa koko kisa. Kesän lopussa sain sitten kuulla reseptini olevan kolmen parhaan joukossa, mikä oli totaalinen yllätys itselleni. Voitto meni ansaitusti kollegalleni viime vuonna, mutta olin todella ylpeä omasta saavutuksestani. 

Kukkakaalisalaatti syntyi siis hetken inspiraationa ja jalostui kukkakaali-perunasalaatiksi nyt juhliamme varten. Jos haluat tehdä keveämmän version niin voit hyvin jättää perunan pois ja käyttää enemmän kukkakaalta. Ohjeessa ei ole tarkkoja määriä, vain ainesosat. Voit sitten hyödyntää omaa makuasi ja tehdä sen kokoisen annoksen kuin sinulle siihen hetkeen sopii sopivilla suhteilla.

Kukkakaali-perunasalaatti

kukkakaalta
perunaa
suolakurkkua
kaprista
kevätsipulia
ranskankermaa
sitruunanmehua
suolaa, mustapippuria

Paloittele kukkakaali pieniksi paloiksi ja höyrytä. Älä kypsennä liikaa vaan jätä kukkakaali kuitenkin vielä napakaksi. Jäähdytä kukkakaali. Keitä kuoritut perunat ja jäähdytä kylmiksi. Paloittele perunat. Paloittele myös suolakurkku ja kevätsipuli ja yhdistä sitten kaikki ainekset kulhossa. 

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: