kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Kakku nimeltään Jouluöveri

Olen jo pitkään halunnut tehdä jonkin todella överin herkun, jossa yhdistyy monta eri leivonnaista yhteen ja samaan pakettiin. Näin joulun alla päätin sitten ryhtyä tuumasta toimeen, kun sattui kiva idea putkahtamaan mieleen.

Tämä kakku yhdistää kolme herkkua; mutakakun, suklaahippucookien ja suklaafudgen yhteen. Voin kertoa, että kakusta riittää isommallekin porukalle, sillä pienikin palanen tätä on jo tarpeeksi. Sen verran tuhtia kakusta tuli, juuri niin kuin pitikin. Parastahan on, että voi jokaisen näistä elementeistä valmistaa myös yksinään, joten jos tuntuu, että tämä on jo liikaa niin voit tehdä vain esim. mutakakun. Mutakakku yksinään uunissa noin 12 minuuttia. Cookiet voit paistaa pieninä 175 asteessa noin 8 minuuttia. Ja fudge jähmettyy laakeassa astiassa jääkaapissa. 





Jouluöveri

Mutakakku

150 g voita
150 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhoa
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Suklaahippucoookie

85 g voita
1 ½ dl fariinisokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl piparkakkumaustetta
1/4 tl soodaa
1/4 tl suolaa
100 g suklaahippuja

Fudge

400 g tummaa suklaata
1 prk kondensoitua maitoa

Koristeluun

Piparminttutankoja

Ohje

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Valmista ensin mutakakkutaikina. Sulata voi ja suklaa. Lisää sulaneeseen massaan kananmunat ja sokeri ja sekoita. Lisää lopuksi kaikki kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan (24cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan.

Valmista sitten cookietaikina. Sulata voi ja lisää joukkoon sokeri. Lisää tämän jälkeen kananmuna ja sekoita joukkoon. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja suklaahiput ja sekoita tasaiseksi. Levitä cookietaikina mutakakkutaikinan päälle. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä. 

Valmista lopuksi fudge. Paloittele suklaa mikron kestävään astiaan ja lisää joukkoon kondensoitu maito. Kuumenna mikrossa täydellä teholla (800W) 1 minuutti. Sekoita massaa. Kuumenna tämän jälkeen 4 x 30 sekuntia aina välissä sekoittaen massaa. Levitä valmis fudgemassa jäähtyneen kakun päälle ja ripottele pinnalle piparmintturouhetta ( rouhittuna piparminttutangoista). Laita kakku jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, jotta fugde jähmettyy. 

Tämän jälkeen nauti överiherkustasi kaksin käsin. 

Ihanaa joulun odotusta! 

ps. Muita ihania kakkuja jouluksi löydät Kotilieden sivuilta, klik!

Kommentit