Kuinka usein...

Välillä joutuu miettimään, että mistä sitä täällä kirjoittelisi, kun tuntuu, että kaikki on jo sanottu. Sitten osuus kohdalle tällainen hauska haaste: Kuinka usein... joka on lähtöjään Kolmistaan-blogista. Tämä tuntui niin hauskalta, että päätin itsekin ottaa osaa. Joten tässä nyt sitten teille paljastuksia arkielämästä.Kuinka usein...

Vaihdat lakanat? Pyrin vaihtamaan kahden viikon välein. Joskus saattaa käydä niin, että väli vähän venyy etenkin jos välissä ollaan jossain reissussa. Tämä välin venähdys saa kyllä itseni sitten hermoilemaan, kun ei taaskaan tullut ajoissa siivottua ja vaihdettua lakanoita.

Vaihdat pyyhkeet? Kerran viikossa on pyyhkeiden vaihto. Joskus vaihdan useimmin käytettyjä pari kertaa viikossa kuten esim. vessan käsipyyhkeet. Myönnän kyllä rehellisesti, että joskus on tästäkin tavasta tullut lipsuttua.

Peset hiukset? Joka kerta, kun käyn suihkussa. Yleensä joka toinen päivä, mutta jos tulee urheiltua niin sitten tulee käytyä suihkussa päivittäin. 

Soitat isälle/äidille? Harvoin. Yleensä whatsapit liikkuvat puolin ja toisin äidin kanssa, mutta yllättävän harvoin on viime aikoina tullut soiteltua. Aiemmin kyllä varmasti tuli soiteltua kerran viikkoon, mutta nyt on kyllä väli harventunut. 

Näen vanhempiani? Melkein joka viikko. Vanhempani asuvat viereisessä kaupungissa ja matkaa on autolla noin vartti, joten kylässä tulee kyllä käytyä. Toisinaan on pidempi väli, kun ei nähdä, mutta kyllä sitten jo tulee ikävä ja pitää päästä äidin ja isin luo kylään. Lapset viimeistään toivovat pääsevänsä mamman ja papan luo kylään. 

Käyt leffassa? Ehkä 2-3 kertaa vuodessa. Viime vuosina leffat ovat olleet lähinnä lasten elokuvia, mutta mikäs siinä, pidän niistä kyllä itsekin. Eikä viime aikoina mielestäni ole tullut edes mitään kivaa romanttista hömppää, jota oikeasti haluaisin mennä katsomaan.

Föönaat hiukset? Riippuen siitä käynkö suihkussa aamulla vai illalla. Jos käyn aamulla niin sitten melkein tulee joka kerta föönattua, mutta illalla annan yleensä kuivua ihan itsestään. Lopputulos on kyllä kivempi mikäli jaksan föönata ja laittaa hiukset, mutta harvemmin jaksan.
Putsaat lattiakaivot? öööö... nyt iski pahan. Tämä taitaa meidän perheessä olla kyllä miehen homma.

Käyt metsässä? Todella harvoin. En ole oikein mikään metsäihminen. Etenkin kesäisin olen ihan hysteerinen kaikista pienistä ötököistä. Talvella hiihdän metsässä, mutta siihen se melkein jääkin. Olen kyllä niin kaupunkilaistyttö.

Käyt suihkussa? Riippuen siitä urheilenko vai en niin joka päivä tai joka toinen.

Sanot läheisille, että rakastat heitä? Lapsille tulee sanottua se lähes joka päivä, mutta muille kyllä liian harvoin. Luulen kyllä, että läheiseni tietävät sen vaikken sitä joka päivä heille sano.

Sanot miehellesi rakastavasi tätä? En joka päivä, mutta aina silloin, kun hetki on sille se oikea. Uskon, että myös mieheni tietää, että rakastan häntä, vaikken sitä hänelle joka päivä sanokaan.

Tarkistat kuivakaapin sisällön? Suurinpiirtein kerran vuodessa siivoan kaapit ja katson samalla mitähän kaikkea kaappeihin on kätkeytynyt, koska siistinä ne eivät missään nimessä pysy koko vuotta. Viimeksi viime viikolla kävin läpi kaikki keittiön kaapit ja kyllähän sieltä muutaman jutun joutui heittämään pois, kun oli mennyt vanhaksi. Toki kaappeihin tulee päällipuolin katsottua aina, kun kaupassa käy, mutta sitten näin kerran vuoteen on perusteellinen siistiminen, jonka myötä kaapista saattaa löytyä aika kasa pastaa, useampi taco-mauste pussi (koska joka kertahan on ihan vain varmuuden vuoksi ostettava se 3-pack) ja kuivattuja taateleita. 

Luuttuat lattiat? Kerran viikossa on siivouspäivä, jolloin pesen myös lattiat.

Peset vessan? Kerran viikossa kunnolla ja sitten tarpeen mukaan siistimistä päivittäin. 

Puhdistat liesituulettimen? Tämäkin on niitä miehen hommia meillä. Ja luulen, että hänkin tekee tämän homman liian harvoin. 

Syöt noutoruokaa? Varmaan kerran parissa viikossa. Kotiin haetaan yleensä sushia, pizzaa taikka kiinalaista. Erityisesti kiinalaisesta on tässä viime aikoina tullut meidän lasten suosikki. Yleensä noutoruokaa haetaan silloin, kun nälkä on jo kova, eikä kaapeissa ole oikein mitään syötävää, eikä oikein jaksa sitä itse edes alkaa tekemään. 

Valehtelet? Valehtelisin jos väittäisin etten koskaan valehtele tai ole valehdellut. Yhteen aikaan tuntui, että päästelin suustani jatkuvasti pieniä valkoisia valheita, jotka eivät ketään loukanneet taikka satuttaneet, mutta pelastivat itseni noloilta tilanteilta. Häpesin vastata rehellisesti, joten suusta saattoi päästä pieni valkoinen valhe. Tätä en kyllä enää ole hetkeen tehnyt, koska onneksi tajusin kuinka lapsellista touhua se on. Nykyään valehtelen lapsilleni... tai ehkä jätän vain asioita kertomatta. Kuten sen, että jotain on tapahtumassa, koska jos lapselle sanoo, että kolmen viikon päästä mennään jonnekin, niin sen tietää, että joka päivä tulee kysymys, että joko tänään ja kuinka monta yötä vielä. Pääsee itse vähemmällä, kun vain jättää kertomatta. 

Riitelet suhteessa? En koskaan. Suhteemme alkuaikoina tuli kinaa jostain asioista ja itse pidin silloin aina mykkäkoulua, kuten edelleen jos jokin asia alkaa hiertää, mutta meidän suhteessa ei mitään huutoriitelyä ole ollut koskaan. Ei ole tarvetta riidellä, kun kaikki pelaa niin hienosti yhteen.Sheivaat? 2-3 kertaa viikossa kainalot ja muuten kerran viikossa. Jos olisi enemmän rahaa, kävisin varmaan jossain sokeroinnissa taikka jossain missä nämä säärikarvat saisi ikuisesti katoamaan. Ne kasvaa vaan takaisin ihan liian nopeasti. 

Vaihdat hammasharjan? Ihan liian harvoin varmaan, mutta ehkä kolme kertaa vuoteen. Ja meillä siis käytössä sähköhammasharja eli sen pään vaihto kyseessä.

Käyt kirjastossa? Suurinpiirtein kerran kuussa. Yleensä käydään lasten kanssa lainailemassa heille kirjoja ja itse tykkään sitten mennä lukemaan lehtiä.

Peset peitot ja tyynyt? Tyynyt pari kertaa vuoteen ja peitot kerran vuodessa. Tämäkin pitäisi tehdä useammin ja nyt kun saimme lahjaksi ihanat uudet untuvapeitot, niin nyt niistä pitää pitää huolta.

Syöt herkkuja? Joka päivä... Pääsin jo kesällä eroon tästä jatkuvasta herkuttelusta, mutta nyt se on taas palannut. Tämän asian kanssa kamppailen jatkuvasti. Pidän vain ihan liikaa kaikista leivonnaisista ja muista. 

Soitat anopille? En oikeastaan koskaan soita. Yleensä hän soittaa ja sekin on aika harvoin se. 

Peset rintsikat? Liian harvoin. Käytän yleensä aina kaikki kaapista löytyvät ja sitten on vain pakko pestä, kun ei ole muuten mitään päälle laitettavaa. Pesen rintsikat käsin, koska näin on suositeltu, mistä johtuu sitten se etten meinaa saada niitä pestyksi. Urheiluliivit pesen lähes joka käyttökerran jälkeen, koska ne pistän koneeseen, vaikkakin niillekin käsipesu on suositus.

Leivot? No lähes joka päivä. Jo ihan työni puolesta leivon viikottain, mutta tykkään tehdä kyllä muutenkin sitten kaikkea. Jos en leivo makeaa niin sitten jotain leipää, kunhan saa vain leipoa. Montaa päivää en voi olla leipomatta. Yleensä sanon lomalla, että nyt en leivo hetkeen ja sitten menee pari päivää ja onkin pakko testata jotain. Mutta leivonta on BEST!

Siivoat jääkaapin? Pyrin siistimään jääkaapin kerran viikossa. Muuten se on ihan kauhea sekamelska. En ymmärrä kuinka se voikin aina viikossa mennä ihan sotkuun ja tavarat on niillä hyllyillä missä niiden ei pitäisi olla. Yleensä siistin kaapin aina maanantaisin, jolloin se on valmis taas uuden viikon ruuille. 

Käyt puntarilla? Joskus, ehkä kerran kuussa tai silloin, kun haluaa nähdä mitähän se paino on. Mutta en todellakaan vahtaa päivittäin, koska vaa´an lukema ei kerro todellisesta olotilasta mitään. 

Komennat miestäsi? En koskaan... Jos tarvitsen jotain tai haluan hänen tekevän jotain niin ihan pyydän. 

Syöt irtokarkkeja? Joskus kerran viikossa ja välillä taas harvemmin. Irtokarkkihyllystäkin pussiin sujahtaa yleensä vain suklaata ja lakuja. Muuten karkit ei ehkä oo oikein mun juttu. 

Vierailet isovanhempiesi luona? Viimeiseen vuoteen en kertaakaan, enkä oikein muutenkaan kovin usein ole heitä näin aikuisiällä käynyt tapaamassa. Elossa on äitini isä ja isäni äiti. 


Peset pyykkiä? Öö... nyt löytyi mun kompastuskivi. Pesen pyykkiä silloin, kun pyykkivuori kodinhoitohuoneessa on niin iso, ettei sinne muuten mahdu ja kun lapsilla ei enää ole ainuttakaan sukkaa puhtaana kaapissa. En edes tiedä miksi pyykinpesusta on tullut näin vaikeaa. Urheiluvaatteet pestään käytön jälkeen ja pyyhkeet ja lakanat pesen heti, kun ne vaihdan, mutta vaatteiden pesu on jotenkin ihan ylivoimaista. Täytyisi skarpata tämän asian kanssa. 

Imuroit kotisi? Kerran viikossa, kun siivoan muutenkin. Olen pyrkinyt siihen, että imuroisin kaksi kertaa viikossa ja saisin muutenkin pidettyä paikat siistinä, ettei aina tarvitse panikoida, kun joku tulee kylään, mutta ei siitä vaan mitään tule. Aina on paikat ihan pyörremyrskyn jäljiltä.

Perheessä kinataan vaatetuksesta? Aika harvoin. Lapset saavat pukea itselleen juuri ne vaatteet mitkä tuntuvat hyviltä. Joskus valitsen heille vaatteet, mutta osaavat hoitaa homman kyllä ihan itsekin. Yleensä ulkovaatetuksesta joutuu hieman muistuttelemaan. Ja siitä millaisissa vaatteissa on hyvä lähteä esim. kylään tai juhliin. 

Käyt hammaslääkärissä? Pari vuotta sitten viimeksi eli nyt olisi taas aika mennä. Pitäisi vain varata aika. Lapsena kävin ihan riittävästi, kun kävin oikomishoidossa.

Käyt kaupassa? Pari kertaa viikossa ja joskus on haettava jotain päivittäin. Rakastan kaupassa käyntiä enkä voisi kuvitella käyttäväni mitään noutopalveluja tai kotiinkuljetuspalveluja. Haluan itse käydä katselemassa mitä kaupassa on tarjolla ja bongaamassa kaikki uutuudet.

Peset ikkunat? Kerran vuodessa.

Vaihdat sukat? Käytän sukkia ehkä pari päivää ja vaihdan. Toisinaan ihan päivittäin. 

Olet eri mieltä miehen kanssa? No kuten tuossa riitely osiossa tuli ilmi niin erimielisyyksiä ei juuri ole. 

Ostat uusia vaatteita? Tähän on vaikea vastata, koska se on aika epäsäännöllistä. En edes joka kuukausi ja toisinaan usemman kerran kuussa. Yleensä ostan, kun tarvitsen jotain tai isken silmäni johonkin kivaan vaatteeseen. Viime vuosina on tullut yleensä ostettua enemmän lapsille vaatteita kuin itselle. Olen kyllästynyt kaikkeen ylimääräiseen tavaraan mitä kotona on ja pyrkinyt vähentämään kaiken turhan. Vaatekaapissakin on taas käyttämättömiä, joten uuttakaan ei tarvitse. Tähän pukeutumiseen liittyen olenkin ajatellut ottaa itselleni yhden haasteen lokakuulle. 

Siivoat? Kerran viikossa, mutta kiireisinä viikkoina tämäkin saattaa jäädä. Sitten on jo niin sotkuista, että hermo pettää itsellä. Meidän perheessä minä taidan olla ainoa, jota sotku haittaa, koska kukaan muu ei tee asialle mitään. Jos minä en siivoaisi niin meillä ei olisi siivottu varmaan vuoteen. Tätä joudun yleensä mieheltäni pyytämään.. ei tapahdu itsestään. 

Olet tehnyt raskaustestin? Ehkä jonkun kerran pojun syntymän jälkeen, kun kuukautiset olivat sen muutaman päivän myöhässä, mutta tästä on tosiaan jo useita vuosia. 

Tarkistat toimiiko palovaroitin? En ole tarkistanut, että miehen hommiksi menisi tämäkin.

Peset autosi? En koskaan. Miehen hommia on kaikki autoon liittyvä, vaikka itse ajan sitä varmasti eniten meidän perheessä. Mutta muuten auton kanssa olen ihan avuton ja inhoan ajaa vieraissa kaupungeissa, parkkeerata ahtaisiin väleihin ja ajaa sisään autopesuun. 

Käyt läpi vaatekaapit ja muut kaapit? Kerran vuoteen. Lasten vaatekaapit useammin, koska onnistuvat aina sotkemaan ne. Mutta nyt on tosiaan menossa kaappien siivous aika. Sille ei ole tarkkaan määriteltyä aikaa vuodesta, se tapahtuu silloin, kun ehdin ja sille päälle satun. 

Siivoat lääkekaapin? Menee tähän kerran vuodessa kategoriaan.

Puhdistat hiukset harjasta? Joka käyttökerran jälkeen. 

Siivous on selkeästi oma kompastuskiveni, kuten kävi näistä kysymyksistä ilmi. Voin sanoa, että tässä asiassa en ole tullut äitiini. Mutta mitäpä siitä, jos muuten arki pelaa kivasti, niin ei kaiketi ole niin justiinsa jos ei paikat ole koko ajan ihan vimpan päälle. 

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: