Cafekierros: Tiirikkala Turussa

Olimme viime viikonloppuna lomailemassa Turussa ja Naantalissa ja itselläni oli reissulla vain yksi ainoa agenda, nimittäin koluta niin monta kahvilaa kuin suinkin aikatauluun mahtui. Kyselinkin vähän vinkkejä hyvistä kahviloista ja Tiirikkalaa suositeltiin pariin otteeseen, joten se oli kohde numero yksi. Turussa kävimme myös Gaggui Kaffelassa, jossa olin halunnut käydä jo pidempään ja Naantalissa meidät hurmasi Muumien Eriskummallinen kahvila ja teehuone. Kuvia tuli paljon, vaikka varsinaisen kameran unohdinkin kotiin, joten ajattelin jakaa nämä kolme kahvilaa omiin postauksiinsa. Ensin esittelyyn pääsee siis Tiirikkala, joka on todella hurmaava paikka Aurajoen rannassa. 

Tiirikkalan rakennus viehättää jo ulkoa katsottaessa, eikä sisustus jätä kylmäksi sisältäkään. Sisustuksessa on onnistuneesti yhdistelty uutta ja vanhaa ja istumapaikkoja on kaikkiaan kolmessa tasossa. Tällä kertaa kävimme vain kahvittelemassa, mutta voisin hyvin kuvitella istuvani iltaa ystävien kanssa lasillisen ääressä tässä itseään anniskelukahvilaksi tituuleeraavassa paikassa. 

Paikan leivonnaiset tehdään itse ja maisteluun otimme banaani-nutellakakkua ja valkosuklaa-passionkakkua. Banaani-nutella hurmasi mausteisuudellaan, eikä ollut yhtään niin makea kuin alkuun kuvittelin. Kakusta maistui palanen miehellenikin, joka on äärettömän tarkka mitä leivonnaisiin tulee. Jos mieheni tykkää, sen täytyy olla hyvää. Jälkeenpäin selvisi, että tämä kakku on paikan suosituimpia kakkuja. Juustokakuista en niin itse välitä, mutta valkosuklaa-passionkakkua maistellessa en vain voinutkaan jättää vain yhteen lusikalliseen. Maku oli juuri täydellinen passionin maistuessa riittävästi. 

Lapsille kaipasin ehkä hieman enemmän juomavaihtoehtoja, mutta ehkä paikka on tarkoitettu enemmän aikuisempaan makuun. Mutta mikäli suuntaan taas Turkuun niin piipahdan varmasti uudelleen.. ehkä siellä lasillisella. 

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: