Kurpitsakuppikakut

Syksy ja kurpitsat... Viime vuonna tutustuin kurpitsaan kunnolla, erityisesti myskikurpitsaan ja tykästyin kovasti. Siihen astinen käsitykseni kurpitsasta oli ollut kurpitsasäilykkeet eli ne pienet kuutiot jossakin etikkaliemessä tai vastaavassa. Ja voin kertoa, että niistä en pitänyt. Mutta paahdetut kurpitsakuutiot tai ranskalaiset, tulinen kurpitsakeitto... Kyllä, kurpitsaa on löytynyt lautaselta myös tänä syksynä. Kurpitsasta saa myös ihania jälkiruokia. Tällä kertaa tein kurpitsakuppikakkuja tuorejuustokuorrutteella ja koristelin ne kummituksiksi, koska sopivat erinomaisesti halloween herkuksi. Riippuen muffinivuokien koosta taikinasta saa n. 16-20 kuppikakkua.






3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl muskottipähkinää
½ tl neilikkaa
½ tl maustepippuria
ripaus suolaa
100 g voita sulatettuna
4 dl kurpitsasosetta

Kuorrute

100 g  huoneenlämpöistä voita
3 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1 limen raastettu kuori

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisään vaahtoon siivilän läpi. Lisää lopuksi sulatettu voi ja kurpitsasose. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa muffinivuokiin. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuorrutetta varten vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri ja limen kuori. Sekoita tasaiseksi. Laita kuorrute pursotinpussiin, jossa pyöreäpäinen tylla ja kuorruta kuppikakut. Kummituksen silmiksi käyvät esim.  suklaahiput. 

Vinkki: Kurpitsasoseen voit tehdä helposti itse. Halkaise myskikurpitsa pituussuunnassa kahtia ja poista siemenet ja rihmastot. Laita puolikkaat leikkauspinta ylöspäin pellille ja paahda 225 asteisessa uunissa n. 45-60 minuuttia. Tämän jälkeen saat lusikoitua kurpitsan irti kuorestaan ja soseutettua sauvasekoittimella. 

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: