Valkosuklaa-pistaasidonitsit
Parisen viikkoa sitten pidin parin päivän ajan terassillani kahvilaa. On ihanaa saada leipoa reilusti ja nähdä ihmisten vieläpä nauttivan herkuistani. Nämä valkosuklaa-pistaasidonitsit olivat silloin listalla ja ainakin itse tykästyin näihin kovasti.
n. 12 kpl
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl kardemummaa
½ tl suolaa
1 kananmuna
1½ dl piimää
½ dl rypsiöljyä
50 g pistaasirouhetta
Voiteluun
50 g sulaa voita
Kuorrute
200 g valkosuklaata
Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet. Sekoita piimä, kananmuna ja öljy toisessa kulhossa ja siivilöi joukkoon kuivat aineet. Lisää lopuksi pistaasirouhe. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa donitsipellin koloihin puoleen väliin. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 8 minuuttia. Anna valmiiden donitsien jäähtyä hetki pellillä ja kumoa ne sitten ritilälle. Voitele lämpimät donitsit voisulalla ja anna jäähtyä.
Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja kuorruta sillä donitsit. Koristele vielä pistaasirouheella.
n. 12 kpl
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl kardemummaa
½ tl suolaa
1 kananmuna
1½ dl piimää
½ dl rypsiöljyä
50 g pistaasirouhetta
Voiteluun
50 g sulaa voita
Kuorrute
200 g valkosuklaata
Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet. Sekoita piimä, kananmuna ja öljy toisessa kulhossa ja siivilöi joukkoon kuivat aineet. Lisää lopuksi pistaasirouhe. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa donitsipellin koloihin puoleen väliin. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 8 minuuttia. Anna valmiiden donitsien jäähtyä hetki pellillä ja kumoa ne sitten ritilälle. Voitele lämpimät donitsit voisulalla ja anna jäähtyä.
Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja kuorruta sillä donitsit. Koristele vielä pistaasirouheella.
Kommentit
Lähetä kommentti