Omenakakku lakritsimarenkikuorrutteella

Dansukker järjesti kesän ajalle kansallisherkkukisan, johon siis sai osallistua kehittelemällä reseptin ja julkaisemalla reseptin ja kuvan Instagramissa. Tämä kansallisherkku ajatus on inspiroinut itseäni ihan valtavasti ja tätä ennen kisaan on jo lähtenyt kaksi reseptiä. Tämä omenakakku on sitten kolmas ja viimeinen, koska kisa-aikakin päättyy huomenna. Suomalaisista raaka-aineista on vain niin moneksi ja tässä kakussa omena yhdistyy hentoiseen lakritsan makuun. 






Pohja

150 g voita
2 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
½ tl kardemummaa
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 iso omena

Kuorrute

1 dl sokeria
4 tl vettä
½ dl tummaa siirappia
2 kananmunan valkuaista
1½ tl lakritsijauhetta

Vatkaa voi ja fariinisokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen samalla hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (24cm). Paloittele omena kuutioiksi ja laita palat taikinan päälle.

Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa n. 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.

Kuorrutetta varten mittaa sokeri, vesi ja siirappi kattilaan. Kiehauta seos niin, että se kuohahtaa. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää siirappiseos joukkoon ohuena nauhana. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on kuohkeaa ja paksua. Lisää vatkaamisen loppu vaiheessa joukkoon lakritsijauhe. Lusikoi kuorrute kakun päälle. 

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: