Tuorejuustokuorrutteiset mustikkamuffinit

Appiukkoni hommasi alkukesästä kotipihallensa neljä "kesä" kanaa. Varsinaista syytä kanojen ottamiselle en edes tiedä, mutta osittain kanat ovat varmaankin pihassa myös meidän lasten vuoksi. Pikku neiti on ainakin eläinrakkaana ihmisenä aina valmis ruokkimaan ja katselemaan kanoja. Poju nyt ei vielä niin välitä, mutta toki katselee niitä mielellään. Ja onpa meidän perheessä syöty viime aikoina lähituotettuja luomukananmunia tavallista enemmän. 







Ehkä näillä tuoreilla munilla on myös osuutensa näissä herkullisissa tuorejuustolla kuorrutetuissa mustikkamuffineissa, koska olen niitä tehnyt jo kahteen otteeseen tällä viikolla... Niin hyviä ovat. Ohjeen pohjana olen käyttänyt Emma Iivanaisen punaherukka-juustokakkumuffineiden ohjetta, joka löytyy Iivanaisen uusimmasta kirjasta.




12kpl 

3/4 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
1 dl maitoa
2 dl erikoisvehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl mustikoita

Kuorrute

100 g vaniljatuorejuustoa (Valio)
2 rkl sokeria
½ kananmuna

Sekoita kulhossa keskenään öljy, maito ja kananmunat. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon mustikat ja sekoita varovasti tasaisesti taikinaan. Jaa taikina muffinivuokiin. Kuorrutetta varten sekoita kaikki ainekset keskenään ja lusikoi reilun teelusikallisen verran jokaisen muffinin päälle. Paista muffineja 175 asteessa n. 20 minuuttia.

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: