Syntisen hyvä suklaakakku
Olen julkaissut tämän suklaakakun ohjeen joulukuussa 2013, mutta ajattelinpa julkaista ohjeen nyt uudestaan, koska olen taas viime aikoina innostunut tätä tekemään ja tämä varmaankin on parasta suklaakakkua, jota olen koskaan tehnyt. Onneksi aikoinaan kirjoitin ohjeen ylös tänne blogiin, sillä lehdessä ollut alkuperäinen ohje katosi. Ohje on siis ollut Kotilieden leivontalehdessä tuolloin 2013. Ja onpa ohje muuten luetuin reseptini täällä blogissa.
Mutta sitten itse asiaan...
Pohja
5 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g tummaa suklaata
50 g voita
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Täyte
2 dl kirsikkahilloa
Suklaamousse
200 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
½ dl tomusokeria
250 g mascarponea
1 dl kermaa
1 rkl rommia
Kostutukseen
omenamehua
Suklaaganache
200 g tummaa suklaata1 dl kuohukermaa
ripaus suolaa
Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita keskenään kuivat aineet. Vaahdota kananmunat ja sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaa vaahtoon, sekoita ja lisää siivilän läpi kuivat aineet. Kaada voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Suklaamoussea varten sulata suklaa kerman joukkoon mikrossa tai vesihauteessa. Anna seoksen jäähtyä. Sekoita joukkoon tomusokeri, mascarpone ja rommilla maustettu kermavaahto.
Halkaise kakku kahteen tai kolmeen osaan korkeudesta riippuen. Kostuta pohjia omenamehulla. Levitä kakkupohjille hilloa ja suklaamoussea. Kokoa kakku ja kuorruta suklaamoussella. Koristele mieleiseksi.
Alkuperäisessä ohjeessa ei ole kakun päällä ganachea, mutta olen lisännyt kuorrutteen kakkuun sen näyttävyyden takia. Ganachea varten kuumenna kerma lähes kiehuvaksi. Lisää kerma rouhitun suklaan päälle kulhoon. Älä sekoita vaan anna seistä 10 minuuttia, jonka jälkeen lisää suola ja sekoita tasaiseksi ja kiiltäväksi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä vielä 20-30 minuuttia, jonka jälkeen voit levittää kuorrutteen kakun päälle. Mitä kauemmin annat ganachen jäähtyä sitä paksumpaa siitä tulee.
Mutta sitten itse asiaan...
Pohja
5 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g tummaa suklaata
50 g voita
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Täyte
2 dl kirsikkahilloa
Suklaamousse
200 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
½ dl tomusokeria
250 g mascarponea
1 dl kermaa
1 rkl rommia
Kostutukseen
omenamehua
Suklaaganache
200 g tummaa suklaata1 dl kuohukermaa
ripaus suolaa
Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita keskenään kuivat aineet. Vaahdota kananmunat ja sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaa vaahtoon, sekoita ja lisää siivilän läpi kuivat aineet. Kaada voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Suklaamoussea varten sulata suklaa kerman joukkoon mikrossa tai vesihauteessa. Anna seoksen jäähtyä. Sekoita joukkoon tomusokeri, mascarpone ja rommilla maustettu kermavaahto.
Halkaise kakku kahteen tai kolmeen osaan korkeudesta riippuen. Kostuta pohjia omenamehulla. Levitä kakkupohjille hilloa ja suklaamoussea. Kokoa kakku ja kuorruta suklaamoussella. Koristele mieleiseksi.
Alkuperäisessä ohjeessa ei ole kakun päällä ganachea, mutta olen lisännyt kuorrutteen kakkuun sen näyttävyyden takia. Ganachea varten kuumenna kerma lähes kiehuvaksi. Lisää kerma rouhitun suklaan päälle kulhoon. Älä sekoita vaan anna seistä 10 minuuttia, jonka jälkeen lisää suola ja sekoita tasaiseksi ja kiiltäväksi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä vielä 20-30 minuuttia, jonka jälkeen voit levittää kuorrutteen kakun päälle. Mitä kauemmin annat ganachen jäähtyä sitä paksumpaa siitä tulee.
Kommentit
Lähetä kommentti