Kesäpäivä kotieläinpihalla

Tänä kesänä on täytynyt aamulla katsoa ensin ulos ikkunasta, sitten katsoa päivän sää netistä ja vasta sen jälkeen on päätetty, että mitä päivän aikana tehdään. Tänään aamu valkeni aurinkoisena, joten ajattelin, että retki Kiviniityn kotileläinpihalle olisi tämän päivän ohjelmassa. Niin oli ajatellut joku muukin, nimittäin paikalla oli todella paljon väkeä verrattuna aiempiin vuosiin, kun olemme siellä käyneet. 


Ennen kotieläinpihaa käytiin kuitenkin pikku neidin kanssa mustikassa. Noin sadan metrin päässä meiltä on pieni metsä, jossa on kyllä "valtavasti" mustikkaa. Meidän tarpeisiin sieltä löytyi tällä kertaa mustikkapiirakkaa varten riittävästi mustikoita, eikä kyllä tunnissa olisi enempää ihan sormin poiminutkaan. Täytynee käydä ostamassa poimuri, jotta saa vähän enemmän kerralla. Neidin mielestä metsässä oli mullin mallin mustikkaa, ainakin satatuhatta.
Mustikkametsän jälkeen syötiin lounas, jonka jälkeen suunnattiin Kiviniittyyn, joka löytyy Sastamalasta Iirolantie 108. Olikohan tämä kolmas vai neljäs kertamme siellä ja aina siellä vaan lapset viihtyvät ja mikä ettei. Paikalla on yllättävän paljon eläimiä, joista suloiset puput ja marsut ovat meidän lasten suosikkeja, kun niille saa syöttää voikukan lehtiä. Niitä poimittiinkin kotipihalta muutama mukaan pupun ruuaksi. Eläinten lisäksi lapsille on kotieläinpihalla paljon muutakin puuhaa. On pomppulinnaa, trampoliinia, sähkökäyttöisiä mönkijöitä, polkuautoja ja leikkipaikka hiekkalaatikkoineen ja keinuineen. Poniratsatus on myös pakollinen joka kerta, kun paikalla ollaan. Ja todella hienosti meidän pikku neiti osaa jo talutusratsastuksessa ollakin.

Nälän yllättäessä voit syödä evääsi pöydän ääressä, joita löytyy alueelta useita. Grillipaikkoja löytyy parikin kappaletta, joten voit ottaa mukaan ihan kunnon eväät ja grillata sitten paikanpäällä. Tällä kertaa meillä oli mukana vain pientä välipalaa, koska tarkoitus oli tulla päivälliseksi kotiin. 

Päivällinen kuitenkin hieman venyi, kun käytiin vielä kauppoilla kotieläinpihalta lähdettyämme. Kuuden jälkeen oli kuitenkin vielä sen verran lämmin, että päivällisen sai nauttia ulkona terassilla. Ihan kauhean montaa kertaa ei ole tänä kesänä tarjennut ulkona syödä. Jälkkäriksi oli sitten mustikkapiirakkaa niistä aamulla itse poimituista mustikoista. Piirakka olikin niin  herkkua, että se syötiin loppuun siltä istumalta.. En muista, että koskaan olisi näin päässyt käymään. Ohjetta piirakasta tulossa tännekin pikapuoliin. 
Nyt lapset ovat untenmailla ja sauna päällä.. Hieman sitä omaa laatuaikaa miehen kanssa ennen kuin itse kömpii sänkyyn nukkumaan.

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: