Vaniljainen juustokakku
Ohjeen tähän ihanaan kakkuun bongasin uusimmasta Koti ja keittiö-lehdestä. Eräällä sivulla oli Valion mainos kera tämän kakun ohjeen ja pakko oli heti testata (alkuperäinen ohje täällä). Ihanan vaniljainen peruskakku, jota voi koristeluilla varioida ihan minkä makuiseksi vain haluaa. Itse käytin koristeluun mansikoita, kun satuin Lidlistä löytämään pienen rasiallisen suomalaisia mansikoita... ja suklaata pitää aina olla.
Pohja
175 g täytekeksejä (Dops Brownie)
50 g voita
Täyte
4 liivatetta
2 valkuaista
3/4 dl sokeria
2 dl vispikermaa/kuohukermaa
2 rs vanilja tuorejuustoa (Valio Viola)
2 rkl maitoa
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalla (halkaisija 20cm).
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon vaahdotuksen aikana. Vatkaa myös kerma vaahdoksi.
Sulata liivatteet kuumennettuun maitoon ja kaada seos ohuena nauhana notkistetun tuorejuuston joukkoon. Nostele joukkoon varovasti valkuaisvaahto ja kermavaahto. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele marjoilla.
Pohja
175 g täytekeksejä (Dops Brownie)
50 g voita
Täyte
4 liivatetta
2 valkuaista
3/4 dl sokeria
2 dl vispikermaa/kuohukermaa
2 rs vanilja tuorejuustoa (Valio Viola)
2 rkl maitoa
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalla (halkaisija 20cm).
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon vaahdotuksen aikana. Vatkaa myös kerma vaahdoksi.
Sulata liivatteet kuumennettuun maitoon ja kaada seos ohuena nauhana notkistetun tuorejuuston joukkoon. Nostele joukkoon varovasti valkuaisvaahto ja kermavaahto. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele marjoilla.
Kommentit
Lähetä kommentti