Rocky road- jäätelö
Juhannuksena tuli tehtyä ja nautittua sellaista herkkua että oksat pois. Ingman toi keväällä kauppoihin rocky road-jäätelön ja siitä asti on päässä muhinut oman version tekeminen (varsinkin, kun mieskin tuosta Ingmannin jäätelöstä tykkäsi). Nyt vihdoin tuli jäätelö sitten testattua ja eipä tarvitse kyllä enää kaupan altaasta käydä jäätelöitä ostamassa. Sen verran hyviä nämä ovat nämä itsetehdyt. Erilaisia makuvisioita pyörii jo päässä ja tässä syksyn kesän aikana niitä tulee varmasti testailtua. Mies pyysi jo seuraavaksi testiin oman suosikkimakunsa... Mikä se sitten onkin jää nähtäväksi :)
Rocky Road -jäätelö (n. 2l)
5dl Valion suklaakermaa
1 prk kondensoitua maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl glukoosisiirappia
100 g maitosuklaata
½ dl kermaa
Kuorallinen sitä, kourallinen tätä... Itse laitoin vaahtokarkkeja, hunajapaahdettuja pähkinöitä ja Twix- patukkaa.
Vatkaa suklaakerma vaahdoksi ja lisää joukkoon kondensoitu maito, siirappi ja kaakaojauhe. Kääntele varovasti sekaisin niin, että massa on tasainen. Lisää joukkoon höysteet eli makusi mukaan vaahtokarkkeja, pähkinöitä ja erilaisia suklaita, jotka on paloiteltu sopivan pieniksi. Lämmitä kerma ja sulata siihen maitosuklaa. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää sitten kermavaahtoseokseen. Sekoita vain hieman, niin että suklaa jää raidoiksi kermaseokseen. Laita seos pakastuksen kestävään astiaan (2l vetoisuudeltaan) ja pakkaseen jäätymään yön yli.
Sitten vain nautitaan tästä ihanan suklaisesta jäätelöstä.
Rocky Road -jäätelö (n. 2l)
5dl Valion suklaakermaa
1 prk kondensoitua maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl glukoosisiirappia
100 g maitosuklaata
½ dl kermaa
Kuorallinen sitä, kourallinen tätä... Itse laitoin vaahtokarkkeja, hunajapaahdettuja pähkinöitä ja Twix- patukkaa.
Vatkaa suklaakerma vaahdoksi ja lisää joukkoon kondensoitu maito, siirappi ja kaakaojauhe. Kääntele varovasti sekaisin niin, että massa on tasainen. Lisää joukkoon höysteet eli makusi mukaan vaahtokarkkeja, pähkinöitä ja erilaisia suklaita, jotka on paloiteltu sopivan pieniksi. Lämmitä kerma ja sulata siihen maitosuklaa. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää sitten kermavaahtoseokseen. Sekoita vain hieman, niin että suklaa jää raidoiksi kermaseokseen. Laita seos pakastuksen kestävään astiaan (2l vetoisuudeltaan) ja pakkaseen jäätymään yön yli.
Sitten vain nautitaan tästä ihanan suklaisesta jäätelöstä.
Mikä sinun FB?
VastaaPoista