Siirry pääsisältöön

Laskiaiscupcakes

Aloitetaan reseptien julkaiseminen siitä tuoreimmasta eli perjantaina tehdyistä kuppikakuista, joiden inspiraationa toimi näin laskiaisen alla vanha kunnon laskiaispulla. Mieheni joutuu silloin tällöin olemaan viikonloppuisin töissä päivystäjänä ja päivystäjän "pitää" viedä työpaikalle päivystyspullaa. Nämä viikonloput ovatkin aina oiva tilaisuus itselleni leipoa ja kokeilla niitä uusiakin juttuja, kun on joku joka tuotokset syö. Itselleen kun ei aina viitsi leipoa. Mieheni tuomaa päivystys"pullaa" osataan jo odottaakin, koska työkaverit tietävät, että mieheni ei vie mitään kaupan valmista pitkoa vaan vaimon leipomuksia. 

Tällä kertaa tein sitten pikaiseen kuppikakkuja, joissa on sisällä mansikkahilloa ja päällä kermapursotukset. Pullaa en olisi ehtinyt leipoa, joten nämä toimivat hyvänä laskiaispullan korvikkeena ja muutenkin oli hauska taas tehdä kuppikakkuja pitkästä aikaa. Taikinan pohjana käytin helppoa ja nopeaa ja täällä ennenkin nähtyä reseptiä, jossa kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään. (Nämä eivät olleet ainoat herkut, joita mieheni töihin tänä viikonloppuna vei... työkaverit saivat nauttia myös daimjuustokakusta.)8 kpl

140 g vehnäjauhoja (voit korvata puolet tai koko määrän gluteenitomalla jauhoseoksella)
1½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
100 g sokeria
110 g juoksevaa rypsiöljyseosta
2 kananmunaa
2 tl maitoa

mansikkahilloa
vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa

Sekoita kulhossa kuivat aineet ja lisää joukkoon rasva, kananmunat ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa vuokiin. Paista 175 asteessa (kiertoilma 150) n. 20 minuuttia. 

Jäähdytä kuppikakut ja tee jokaiseen keskelle kolo hilloa varten. Tässä oivana apuna on omenapora. Lisää n. teelusikallinen hilloa koloon ja lopuksi kuorruta kuppikakut kermapursotuksin. 


Hyvää laskiaista!

Kommentit

Lähetä kommentti